USA forsterker okkupasjonsbasen i det nordøstlige Syria

0
Amerikanske soldater ved oljeanlegg i Syria.

Ammunisjon og drivstoff ble sendt til USAs ulovlige base i Syria da spenningen mellom det amerikanske militærets kurdiske militser og Tyrkia eskalerte både i Irak og Syria. Dette skriver The Cradle.

Amerikanske styrker som ulovlig okkuperer Nordøst-Syria sendte en stor konvoi med militære forsterkninger til sin base i byen Hasaka, rapporterer Tyrkias Anadolu Agency.

Lokale kilder rapporterte at en konvoi med 40 amerikanske militærkjøretøyer med drivstofftanker, medisinsk utstyr og ammunisjon kom inn i regionen gjennom Al-Walid-grenseovergangen mellom Irak og Syria.

Den nordøstre delen av Syria er okkupert av USA og administrert av PYD/SDF. Al-Tanf i sør er okkupert av USA.

24. april sendte det amerikanske militæret en ny konvoi på 40 kjøretøy for å forsterke sine baser i regionen, som USA okkuperte i 2016 i samarbeid med de kurdisk-ledede Syrian Democratic Forces (SDF).

Amerikanske og SDF-styrker erobret store deler av det nordøstlige Syria, inkludert oljefeltene, i 2017 etter å ha tvunget ISIS ut av regionen. USA og dets allierte hadde tidligere støttet ISIS og andre Al-Qaida-tilknyttede grupper i et forsøk på å styrte den syriske regjeringen til Bashar al-Assad. Amerikanske planleggere dreide bort fra å støtte ISIS og mot å okkupere Syria rett etter den russiske intervensjonen i konflikten på slutten av 2015.

Det amerikanske partnerskapet med SDF har skapt spenninger med Tyrkia, som ser på den kurdiskdominerte væpnede gruppen som en forlengelse av Kurdistan Workers Party (PKK). Tyrkiske styrker har invadert Nord-Syria flere ganger de siste årene for å lage en buffersone mellom Tyrkia og SDF i Nord-Syria.

Tyrkia har også regelmessig bombet de kurdiske områdene i Nord-Irak for å ramme PKK-krigere og baser som en del av Operation Lock Claw, som ble lansert i 2022.

Den 25. juni kunngjorde Irak implementeringen av en omfattende åttefaseplan for å bekjempe PKKs tilstedeværelse i regioner på grensene til Tyrkia og Iran.

I en samtale med det statlige irakiske nyhetsbyrået INA, kunngjorde den høytstående embetsmannen Mohammed al-Saeedi at Irak har skissert spesifikke strategier og metoder som omfatter to faser med Tyrkia og seks faser med Iran for å styrke grensesikkerheten.

Tyrkias og Iraks innsats for å nedkjempe PKK faller også sammen med deres innsats for å etablere det foreslåtte «Development Road»-prosjektet som forbinder Basra i det sørlige Irak med den tyrkiske hovedstaden Ankara.

Development Road-prosjektet vil kreve anslagsvis 17 milliarder dollar i utenlandske investeringer og vil passere gjennom Basra, Diwaniyah, Najaf, Karbala, Bagdad og Mosul før de kommer inn i Turkiye.

Forrige artikkelNATO medvirker til Israels folkemord i Palestina
Neste artikkelUSAs svarte dag
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.