NATO medvirker til Israels folkemord i Palestina

0
NATO er medskyldig i Israels folkemord i Gaza.

De «vestlige verdiene» ligger begravd under ruinene i Gaza.

AV Øyvind Andresen og Ingjerd Skagestad.

På G7- møtet i Puglia i Italia 14. juni uttrykker de ledende landene i NATO sin fulle støtte til Israel. Disse landene er de viktigste NATO-landene USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland samt NATOs allierte Japan. I en erklæring som er lagt ut på Det Hvite Hus sin nettside, skriver de:

«We reiterate our strongest condemnation of the brutal terrorist attacks conducted by Hamas and other terrorist groups against Israel on 7 October 2023. We express our full solidarity and support to Israel and its people and reaffirm our unwavering commitment towards its security».

Lengre ned i teksten skriver de: «We deplore all losses of civilian lives equally, and note with great concern the unacceptable number of civilian casualties especially women and children. We call on all parties to take every feasible step to protect civilian lives».

Dette er bare bullshit når vi veit at NATO-landene kontinuerlig har gitt ubetinget våpenhjelp til Israel under krigen og dermed er medansvarlig for myrderiene som foregår i Gaza og på Vestbredden. Det israelske militære (IDF) sine bestialske ødeleggelse av Palestina blir ikke fordømt med ett ord. Det er reint hykleri når de samme landene uttrykker ønsket om våpenhvile og humanitær pause.

NATO-landene gir heller ingen fordømmelse av Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza. Det er ingen snakk om at palestinerne har samme rett til å forsvare seg mot en brutal okkupant som Ukraina har. Det er ikke et ord om de ulovlig bosettingene på Vestbredden, bare en advarsel mot «utvidelse av bosetningene» og «bosettervold». Men det er den israelske hæren som står for mesteparten av volden på Vestbredden.

G7 fordømmer Irans bombeangrep på Israel, men «glemmer» at dette var en gjengjeldelse fordi en høytstående general og flere andre ble drept i et ulovlig israelsk angrep mot det iranske konsulatet i den syriske hovedstaden Damaskus 1. april i år.

Det er ikke overraskende at uttalelsen fra G7-møtet er en kopi av USAs støtte til Israel. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg bruker akkurat de samme ordene som Joe Biden og Antony Blinken. Han er en lydig løpegutt for amerikansk imperialisme, ikke minst for våpenindustrien som profiterer stort på Gaza-krigen (sammen med det norske Oljefondet). Ikke med ett ord har Stoltenberg fordømt Israels krigsforbrytelser mot palestinerne.

NATO proklamerer stadig vekk at de forsvarer «frihet», «sikkerhet» og «demokratiske verdier». De «vestlige verdiene» fordamper i møtet med bestialiteten som hver dag skjer i Palestina. Det er derimot Colombias president Gustavo Petro som uttrykker essensen i hva dette dreier seg om: «Vi kan ikke returnere til folkemordtiden. Hvis Palestina dør, dør menneskeligheten. Vi kommer ikke til å la det skje». 

Skrevet sammen med Ingjerd Skagestad


Denne artikkelen ble publisert på bloggen til Øyvind Andresen.

Forrige artikkel«Ekspertene» blir bare villere og villere
Neste artikkelUSA forsterker okkupasjonsbasen i det nordøstlige Syria
Øyvind Andresen
Øyvind Andresen er pensjonert lektor og fagbokforfatter. Han publiserer Andresens blogg.