Traoré: – Vi vil bryte alle bånd som lenket oss til slaveri

0
Sergej Lavrov møter Ibrahim Trapré / Tass

Burkina Fasos leder, den karismatiske kaptein Ibrahim Traoré, møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i hovedstaden Ouagadougou 4. juni. Traoré benyttet anledningen til å understreke det som er hans program, nemlig å bryte alle bånd som lenket landet til kolonialismen: Traoré: – Vi vil bryte alle bånd som lenket oss til slaveri.

Et av landets virkemidler for å gjøre det er å opprette likeverdige handelsforbindelser og samarbeidsavtaler med flere land, og deriblant Russland. Burkina Faso og Russland vil samarbeide på det militære området, men også når det gjelder å utvikle Burkinas energisektor.

Russland skal dessuten trene hæren til Burkina Faso.

«Våre relasjoner har en god historie og er basert på gjensidig tillit, sympati og respekt. «Kontaktene på alle nivåer er veldig intense», sa Lavrov.

Lavrov besøkte også Guinea, Congo Brazzaville og Tsjad.

Det militærjuntaen i Burkina ønsker er å starte en allsidig utvikling av landets økonomi. Landet er et av de fattigste i verden og blir nå utsatt for en ikke-erklært vestlig boikott. Men Traoré sier at det ikke er hjelp landet er ute etter. Uhjelp har vært en av de lenkene som har hold Afrika i slaveri. Landet er rikt fra naturens side, så det å få slutt på vestlig plyndring og utvikle egen økonomi er det som har høyeste prioritet.

Forrige artikkelIsraelsk angrep på Gazaskole drepte dusinvis mens de sov
Neste artikkelOljefondets vei inn i kapitalismens mørkeste hjerte