Israelsk angrep på Gazaskole drepte dusinvis mens de sov

0
Foto: WAFA

Redningsteam har funnet minst 32 lik fra ruinene til den ødelagte skolen og det er ventet at det er flere ofre i ruinene.

Et israelsk krigsfly bombet en UNRWA-tilknyttet skole i Nuseirat Camp i Gaza tidlig 6. juni, og massakrerte dusinvis av palestinere i de øverste etasjene av skolen mens de sov, rapporterte WAFA News Agency.

Tusenvis av palestinere har søkt ly på skolen etter å ha blitt fordrevet fra hjemmene sine i løpet av Israels sju måneder lange militære angrep på den beleirede enklaven.

WAFAs korrespondent rapporterte torsdag morgen at medisinske team og sivilforsvarsteam hadde funnet 32 ​​lik fra ruinene til Al-Nusairat Preparatory School. Direktøren for Gazas regjeringsmediekontor fortalte senere til Reuters at minst 40 mennesker ble drept.

Ismail al-Thawabta, en talsmann for Gazas regjeringsmediekontor, sa at «et enormt antall døde og sårede» ankom Al-Aqsa sykehus i Gaza sentrum.

«Denne forferdelige massakren begått av den israelske okkupasjonsmakta er klare bevis på folkemord, etnisk rensing mot sivile, inkludert kvinner og barn og fordrevne på Gazastripen», sa han til journalister.

De døde og sårede overveldet sykehuset, «som er fylt med sårede pasienter tre ganger utover dets kliniske kapasitet», la han til. «Dette varsler en virkelig katastrofe som vil føre til en enda større økning i antall martyrer».

Amerikanske våpen brukt i angrepet på skolen

Al Jazeera skriver:

De tre største eierne i Honeywell er Vanguard, BlakRock og State Street.

«Dusinvis av mennesker, inkludert barn, ble slaktet mens de sov» på en FN-skole angrepet av israelske styrker, sier Oxfam International.

Spania slutter seg til rettssaka mot Israel om folkemord

Spania slutter seg til folkemordssaka mot Israel:

Forrige artikkelMeningsmåling: Britene vil ikke slåss for Frankrike
Neste artikkelTraoré: – Vi vil bryte alle bånd som lenket oss til slaveri