Representantenes hus i USA stemmer for å sensurere dødstallene i Gaza

0
Palestinere og lik av mennesker, drept av israelske luftangrep utenfor det indonesiske sykehuset i Jabalia, nord for Gazastripen, 9. oktober 2023. (Bashar Taleb, Palestinian News &; Information Agency for APAimages, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Opposisjonelle lovgivere fordømte «folkemordfornektelsen» i et to-partitiltak, som forbyr utenriksdepartementets tjenestemenn å bruke byråets midler til å referere statistikk fra Gazas helsedepartement.

Av Brett Wilkins.

Common Dreams, 27. juni 2024.

Kongresskvinnene Rashida Tlaib og Barbara Lee tok til gulvet i Representantenes hus for å fordømme et tillegg til neste års utgiftsforslag fra utenriksdepartementet, som vil forby amerikanske tjenestemenn å bruke byråets finansiering til å sitere tapstall levert av Gazas helsedepartement.

Representanten Jared Moskowitz (D-FL) sitt endringstillegg til HR 8771, State Department Foreign Operations and Related Programs Appropriations Act of 2025, ble vedtatt med 269 mot 144 stemmer på torsdag, med bred to-partistøtte.

Det tverrpolitiske tiltaket – også sponset av representantene Josh Gottheimer (D-NJ), Mike Lawler (R-NY), Joe Wilson (R-SC) og Carol Miller (R-WV) – forbyr tjenestemenn i utenriksdepartementet å bruke byråets midler til å sitere statistikk fra det Hamas-styrte helsedepartementet i Gaza. [For endelig vedtak står lovforslaget fortsatt overfor en avstemning i Senatet.]

«Hvor absolutt samvittighetsløst at mine kolleger tilbyr en lovendring for å forhindre at vår amerikanske regjering engang siterer de palestinske dødstallene», sa Tlaib (D-MI). «Siden 1948 … har det vært en koordinert innsats, spesielt i dette kammeret, for å dehumanisere palestinere og slette palestinernes eksistens».

«Den etniske rensingen av palestinerne tok ikke slutt i 1948», fortsatte Tlaib. «I dag … er vi vitne til at den israelske apartheidregjeringen utfører et folkemord i Gaza, og det i sanntid, og dette grunnlovstillegget er et forsøk på å skjule det».

Tlaib bemerket «de mer enn 15.000 palestinske barna» som ble drept av Israels bomber, kuler og sultinduserende beleiring, og sa at «seks barn … blir drept i Gaza hver eneste time».

«Men palestinere er ikke bare tall», sier hun. «Bak disse tallene er virkelige mennesker – mødre, fedre, sønner, døtre som får sine liv stjålet fra dem og deres familier revet fra hverandre, og vi burde ikke prøve å skjule det».

«Dette er uskyldige barn og babyer som har blitt bombet i teltene sine, brent levende, lemlestet og bevisst sultet i hjel. Hvor er vår felles menneskelighet i dette kammeret»? spurte Tlaib. «Det er så mye anti-palestinsk rasisme i dette kammeret at mine kolleger ikke engang vil erkjenne at palestinere eksisterer i det hele tatt – ikke når de lever, og nå, ikke engang når de er døde».

«Det er helt motbydelig, sier hun. – Dette er fornektelse av folkemord».

«Jeg vil ikke tie, som den eneste palestinsk-amerikaneren som tjenestegjør i Kongressen, mens folk forsøker å hviske ut de som ble drept med våre egne våpen», lovet kongresskvinnen og holdt opp en tykk papirbunke som hun sa var en liste over palestinere drept under krigen, som skal føres inn i Kongressens arkiv.

«Listen er for lang til at jeg kan sende den inn på grunn av tekstbegrensningen», la hun til.

Barbara Lee (D-CA), sa at data fra Gazas helsedepartement er «ofte den eneste informasjonen som er tilgjengelig om hva som skjer på bakken i Gaza».

«Denne endringen vil alvorlig hemme evnen til USAs regjerings å vurdere situasjonen», advarte hun.

«Israel har forseglet Gazas grenser og hindrer utenlandske journalister og andre som kan tilby denne rapporteringen», la Lee til. «Journalistene og medisinsk fagpersonell som er der, er ikke i stand til å gjøre rede for alle likene som er fanget under ruinene og oppdaget i massegraver».

Lee bemerket at tallene fra Gazas helsedepartement «har tidligere blitt funnet å være troverdige, og tålt FNs gransking, uavhengige undersøkelser og til og med Israels tall«.

Tjenestemenn i det israelske forsvaret har også sagt seg enig i forholdet, omtrent 2:1 – sivile i forhold til militante, dødstallet som Gazas helsedepartement hevder.

I februar erkjente USAs forsvarsminister Lloyd Austin at «over 25.000» palestinske kvinner og barn hadde blitt drept i Gaza frem til da, selv om Pentagon senere forsøkte å gå tilbake på innrømmelsen hans.

[Relatert: De virkelige dødstallene i Gaza]

President Joe Biden har blitt anklaget for fornektelse av folkemord, etter å ha svertet skaderapportene til helsedepartement i Gaza.

«Presidenten banet vei for forferdelige lovendringer som denne, da han stilte spørsmål ved palestinske dødstall, som ble ansett som troverdige av uavhengige menneskerettighetsorganisasjoner og vårt eget utenriksdepartement», sier Tariq Habash, en tidligere tjenestemann i det amerikanske utdanningsdepartementet som trakk seg tidligere i år, på grunn av Biden-administrasjonens støtte til Israels krig mot Gaza.

Moskowitz – hvis største bidragsyter til kampanjen hans, gjennom tidene, er American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) – hevdet onsdag at «til syvende og sist er Gazas helsedepartement Hamas sitt helsedepartement», mens han foraktet «ideen om at USAs regjering ville stole på statistikk fra en terroristorganisasjon».

Et bilde som inneholder klær, person, smil, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelse
Moskowitz, til høyre, med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, sentrum og andre i Israel, 12. november 2023. (USAs ambassade i Jerusalem, Flickr, Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Utenriksdepartementet har imidlertid gjentatte ganger – uten problemer – sitert departementets tall i tidligere rapporter om tidligere israelske angrep på Gaza.

I november vitnet Barbara Leaf, assisterende utenriksminister for Midtøsten-saker for Kongressen, om at det sanne dødstallet fra den nåværende israelske krigen mot Gaza, sannsynligvis er «enda høyere» enn rapportert, ettersom tusenvis av palestinere er savnet og antatt døde og begravet, under ruinene av hundretusener av utbombede bygninger.

Ifølge Gazas helsedepartement er minst 37.765 palestinere – for det meste kvinner og barn – drept under Israels 265 dager lange angrep på den beleirede stripen. Mer enn 86.400 Gaza-beboere er såret, og over 11.000 andre er savnet.

Israels opptreden i krigen er gjenstand for en pågående rettsak om folkemord, ved Den internasjonale domstolen. Sjefanklageren ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC), søker også å arrestere Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Israels forsvarsminister Yoav Gallant, for påståtte krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, inkludert utryddelse og tvungen sult, samt tre Hamas-ledere for påstått utryddelse og andre forbrytelser.

FNs generalsekretær António Guterres la også nylig til Israel og Hamas – hvis politiske fløy har styrt Gaza i en generasjon – til sin «Skammens liste» over land og regjeringer som dreper og skader barn.


Denne artikkelen er fra Common Dreams, gjengitt på Consortium News.

US House Votes to Suppress Gaza Death Toll

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også:

Prof. John Mearsheimer : Israel’s Deep Troubles (youtube.com)

MAX Blumenthal : Israeli Meddling in US Politics. (youtube.com)

Brett Wilkins er en stabsforfatter for Common Dreams.


(NTB) 00:04 USA skal ha sendt tusenvis av 900-kilos bomber til Israel siden 7. oktober USA har sendt minst 14.000 bomber på over 900 kilo hver siden 7. oktober, opplyser to høytstående amerikanske tjenestepersoner til Reuters. Nyhetsbyrået melder også at Israel har mottatt minst 6500 bomber på 200 kilo og 3000 Hellfire luft-til-bakke-raketter. I mai stanset USA forsendelsen av drøyt 3500 av 900-kilosbombene, av typen MK84. Slike bomber har vært brukt av Israel i Gaza med store sivile tap som følge. Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken overfor Reuters.

Forrige artikkelFri fra sirkuset
Neste artikkelOpprøret i Kenya har stilt USAs mest lojale venn i Afrika til veggs
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.