Kina med sterk støtte til etablering av et uavhengig Palestina

0
Fra det kinesisk-arabisk toppmøtet i Beijing. / Global Times.

Kina støtter bestemt etableringen av en uavhengig stat Palestina som nyter full suverenitet basert på 1967-grensene og med Øst-Jerusalem som hovedstad. Dette sa president Xi Jinping i en tale på et fellesmøte mellom Kina og araberstatene i Beijing 31. mai.

«Kina støtter Palestinas fulle medlemskap i FN og støtter en mer bredt anlagt, autoritativ og effektiv internasjonal fredskonferanse».

Dette skriver den offisielle kinesiske avisa Global Times.

Forholdet mellom Kina og de arabiske statene har nådd nye høyder den siste tida. Toppledere signerte flere samarbeidsdokumenter 31. mai. Analytikere sa at de intensiverte utvekslingene mellom Kina og de arabiske statene vil gi ny impuls til bilaterale forbindelser, og deres fellesuttalelse om det palestinske spørsmålet vil «bidra til å fremme en omfattende, rettferdig og varig løsning på det palestinske spørsmålet».

President Xi Jinping sa på åpningsseremonien til den 10. ministerkonferansen til China-Arab States Cooperation Forum torsdag at Kina er klar til å samarbeide med de arabiske landene for å få på plass «fem samarbeidsrammer» for å trappe opp byggingen av et Kina-arabisk samfunn med en felles framtid.

Et sammendrag av avtalene fines her: China, Arab states sign multiple outcome documents, issue joint statement on Palestinian issue.

Hele Palestinauttalelsen finnes her: Joint statement of China and Arab states on the question of Palestine.


Den arabiske liga

Forrige artikkelJemenittiske missiler traff hangarskipet USS Eisenhower
Neste artikkelArbeiderpartiet fusjonerer med vindkraftlobbyen