IDF-rapport fant flere tilfeller av drap på egne i forbindelse med 7. oktober

0
Fra Hamas-angrepet 7. oktober 2023.

Granskningen identifiserte en rekke eksempler på at israelske styrker overreagerte eller unnlot å handle under Hamas-angrepet.

Av Kyle Anzalone.

Antiwar.com, 20. juni 2024.

En gjennomgang fra det israelske forsvaret (IDF) som skal offentliggjøres i sommer, vil konkludere med at israelske soldater drepte mange av sine egne folk 7. oktober, rapporterte israelske medier. Undersøkelsen forventes å identifisere flere feil fra IDF under Hamas-herjingene i Sør-Israel.

Ifølge Israels Channel 12 News fant IDF-rapporten, som skal offentliggjøres i midten av juli, «mange tap på grunn av at våre styrker skyter på våre styrker». Tel Aviv har blitt anklaget for å beordre sine soldater til å drepe gisler i stedet for å la Hamas bruke dem i forhandlinger, en politikk lenge kjent som «Hannibal-direktivet«.

IDFs gjennomgang den 7. oktober ser ut til å peke på inkompetanse snarere enn forsettlig drap på sine egne sivile. Imidlertid fant den israelske avisen Ynets undersøkelse av IDFs oppførsel at Tel Aviv hadde beordret tropper til å følge Hannibal-politikken.

Likevel vil konklusjonene fra den kommende rapporten utgjøre en offisiell innrømmelse av at dusinvis, om ikke flere, av israelerne ble drept av IDF-soldater, ikke Hamas.

Den 7. oktober lanserte Hamas et storstilt angrep på Sør-Israel som etterlot hundrevis av angripere, 767 israelske sivile og 376 medlemmer av de israelske sikkerhetsstyrkene døde. Jerusalem Post rapporterte nylig at mange av de israelske dødsfallene var forårsaket av IDFs overreaksjon eller passivitet.

«Ifølge rapporten vil undersøkelsen avdekke mange tilfeller av vennlige ild som fører til tragiske dødsfall, grupper av IDF-soldater som var for nølende til å konfrontere Hamas-inntrengere (som atter andre skyndte seg for å kjempe mot, uten å bli formelt innkalt)», bemerket utgiveren, og la til at «kommandører høyere oppe beordret noen grupper av soldater til å forbli i en reserve  under andrelinjekapasiteten – når de burde ha ledet an i fronten, og at de ikke visste hvordan man skal håndtere komplekse spørsmål på slagmarken som involverer et gissel».

Mens Tel Aviv har benektet at Hannibal-direktivet ble satt i kraft og insisterer på at det ikke lenger brukes, har det kommet frem bevis for at israelske styrker skjøt mot hus, som de visste at sivile var inne i. En hendelse i Kibbutz Be’eri etterlot 12 israelske sivile døde.

Det er flere granskninger som etterforsker IDFs handlinger den 7. oktober, selv om en israelsk granskning ledet av regjeringen ble stengt ned av landets øverste domstol denne uken, på grunn av innvendinger fra IDF og en rekke høytstående tjenestemenn.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

IDF Report Found Multiple Cases of Friendly Fire Deaths on Oct 7

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for Conflicts of Interest.

Se også:

Forrige artikkelMedisinere godtok å endre definisjonene av “vaksine” og “helse”
Neste artikkelFlertall i Stortinget for ei ny beregning av tallgrunnlaget for bondens inntekt
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.