IDF: – Israel må avslutte Rafah-angrepet for å konfrontere Hizbollah i nord

0
IDF Chief of Staff, Herzi Halevi

En israelsk sikkerhetskilde sier at «mer avgjørende handling» er nødvendig ettersom Hizbollah fortsetter å ramme Israel med rakettangrep og droneangrep, skriver The Cradle.

Den israelske hæren anbefalte å avslutte operasjonen i Rafah sør i Gaza så snart som mulig og flytte styrker mot nord for å konfrontere Hizbollah, rapporterte Hebrew Channel 12 14. juni.

Denne uka gjennomførte Hizbollah det største antallet angrep siden krigen begynte. De brukte droner og raketter, som svar på attentatet mot en av deres øverste sjefer.

Den israelske hærens nordkommando sier den fokuserer på mål som vil redusere Hizbollahs angrepsevne. For å gjøre det, anbefalte den overfor Israels politiske ledelse å avslutte operasjonen i Rafah. Det skjedde på et møte i krigskabinettet torsdag.

En sikkerhetskilde sa til Channel 12 at det er behov for mer avgjørende handling i den nordlige arenaen for å la hundretusener av israelere vende tilbake til bosetningene nær Libanon-grensen.

«Sikkerhet kan bringes gjennom en avtale, vi kan ikke bringe en følelse av trygghet til beboerne uten å ta aktive tiltak», sa kilden. «En dyp endring må gjøres ved nordgrensen hvis vi vil at beboerne skal reise hjem».

Nylige Hizbollah-angrep har ført til store branner i områder rundt Israels nordlige bosetninger. 

Lederen for Øvre Galilea Regional Council, Amit Sofer, sa 13. juni: «Staten må øke sine brannslokkingsstyrker før det ikke er noe igjen å forsvare. Vårt vakre nord brenner og våre hjerter brenner, vi må fjerne trusselen mot innbyggerne i nord og la IDF slå et slag mot fienden slik at han forstår at hvert mål som brenner, vil vi bygge opp igjen».

Samtidig har Hizbollah-tjenestemenn bekreftet sin vilje til å konfrontere Israel.

Lederen av Hizbollahs eksekutivråd, Hashem Safieddine, sa onsdag at Hizbollahs operasjoner mot Israel «vil øke i intensitet, styrke, kvantitet og kvalitet».

Hizbollah sier at de nå har over en million missiler og raketter. Det er fem ganger så mange som vestlig etterretning har antydet.

Jerusalem Post skriver at Israel er på randen av full krig i nord.

Biden-administrasjonen har advart Israel mot å gå til full krig mot Hizbollah.

Forrige artikkelFredskonferansen i Sveits var en flopp
Neste artikkelSp tordner, men går med EU-partiene