Hvitvasking av nazistene i Ukraina

0
Innfelt: Sitat fra politisk redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen.

«Den nylig opprettede ukrainske staten vil samarbeide tett med det nasjonal-sosialistiske Stor-Tyskland under ledelse av Adolf Hitler, som etablerer en ny orden i Europa og verden og hjelper det ukrainske folket med å frigjøre seg fra moskovitt-okkupasjonen».

Av Lars Birkelund.

Dette er utdrag fra uavhengighetserklæringen til den ukrainske staten som ble forsøkt etablert under andre verdenskrig. Dagens ukrainske stat hviler ikke på samme grunnlag. Men den har reist statuer av disse ‘pionerene’. Og det er disse nåtidige ukrainske myndighetene Regjeringen (Norge) og et enstemmig Stortinget støtter med mange milliarder kroner av våre skattepenger hvert år. Dette skjer med full støtte fra alle norske medier. Norge er derfor et av Europas aller mest ensrettede eller totalitære land.

Jonas Gjøystdal skriver videre i Klassekampen 5. juni:

«Det finnes ingen sann frigjøring uten erkjennelse av egen historie. Alt tyder på et manglende ukrainsk oppgjør med nazi-kollaboratørene under andre verdenskrig».

Men jeg mener Gjøystdal tar feil når han sier at både den norske regjeringa og LO har tatt avstand fra Høyre sektor. Feil i den forstand at Høyre Sektor er en del av det ukrainske statsapparatet som regjeringen, stortinget, LO og norske medier støtter.

https://klassekampen.no/…/2024…/debatt-svar-til-pedersen

https://klassekampen.no/utgave/2024-05-31/osvald-gruppa-kjempet-for-konge-og-fedreland


Forrige artikkelLege: Vi ble lurt – vaksinene er gift
Neste artikkelBernie Sanders fordømmer Israel og vil boikotte Netanyahu