Hvem er elefanten i rommet?

0

Hvorfor angriper ikke IS Israel? Hvorfor angriper ikke IS de amerikanske basene i Syria? I Hasaka og Al-Tanf? USA okkuperer 30% av Syria.

Av Eva Thomassen.

Proxyhær

Hvorfor støtter kurderne IS og USA? De lever i en symbiose sammen med amerikanerne nordøst i Syria. Hvorfor klarer ikke denne alliansen av land som har vært i Syria siden 2014 for å bekjempe IS? IS oppholder seg kun der USA oppholder seg i Syria. På samme måte som Israel angriper sivile og soldater i Syria angriper IS sivile og soldater rundt i Syria. På vegne av USA og Israel. USA og Tyrkia holder liv i terrorgruppene i Idlib. Det siste området kontrollert av terrorgrupper. Hvorfor er «frihetskjemperne» vi støttet blitt terrorister når de vil hjem?

Hvorfor angriper IS muslimer? Hvorfor var det IS som begikk terrorhandlinger i Dagestan, Iran og terrorangrepet i Moskva  nylig?  Hvor oppholder disse terroristene seg og hvem gir dem våpen, trening, plukker ut mål og gir logistisk hjelp?

Til nå har vi sett Israel begå folkemord på den palestinske befolkningen i Gaza. Store opptøyer på Vestbredden. Trefninger mellom IDF og Hezbollah nord i Israel/sør- Libanon. Houti militsen i Jemen og irakiske militser har vist muskler. Hvorfor styrtet helikoptret med den iranske presidenten og utenriksministeren? Hvorfor angrep Israel den iranske ambassaden i Damaskus og drepte høytstående iranske generaler. Vi vet at USA og EU innfører stadig nye og stadig mer dødbringende  sanksjoner mot Iran, Syria og  palestinerne i Gaza og på Vestbredden.

Sult som våpen

Hvorfor lar USA Israel begå folkemord på palestinerne i Gaza? Hele verden ser på at USA lar barn, kvinner og menn bli slaktet, sultet ut og hele Gaza blir jevnet med jorden. Følger man med på pressebriefing fra det Hvite Hus har journalister hver eneste dag siden 8. oktober 2023 spurt om hvorfor det ikke kommer mat, medisiner, hjelp inn i Gaza når det står tusen trailere i Egypt som ville hindret denne katastrofen vi ser prime time utspille seg. Pressemannen svarer at de stadig snakker med Israel om at de må sørge for at det kommer mer hjelp inn. Hver dag. Sult er ikke ukjent for USA med allierte, inklusive Norge. Vi sulter ut millioner med sanksjoner i alle land vi ikke liker lederne i. Forskjellen er bare den at nå har vi fått sosiale medier. Men, stopper det sulten?

Flytebrygge til besvær

Det kommer amerikanske våpen inn i Gaza. For å hjelpe på presset fra «det internasjonale samfunn» bygget USA en flytebrygge til 320 millioner dollar som skulle frakte nødhjelp sjøveien fra Kypros. Den fungerer ikke. Det er for store bølger til at flytebrygga holder seg flytende. Den er nå demontert og fraktet til Israel. Hva skulle den egentlig brukes til? Etter første runde med reparasjoner i Israel ble det fraktet tilbake til Gaza nøyaktig samtidig som den militære operasjonen fant sted da 4 gisler ble befridd i «bytte» mot 250 drepte palestinske sivile. Så kom bølgene igjen og brygga måtte igjen til Israel.

Drapsmaskin

Israel har opptrådt mer modig enn vanlig de siste årene ved å angripe den iranske ambassaden i Damaskus. Israel har hatt som vane å angripe Syria med bombelaster nærmest ukentlig, men aldri så «treffsikkert» som nå. Netanyahu har uttalt at han ikke vil sende våpen til Ukraina fordi han er redd for at Russland vil reagere på de israelske angrepene på Syria. Israel har brukt Hamas som garantisten for at et Palestina ikke vil realiseres. Hvorfor går ikke nabolandene til Israel til direkte krig med Israel?

Motstandsaksen

Hvem har noe ugjort i regionen? Det er det Israel som har. Sammen med USA. Man kan si at Israel er hansken som passer den amerikanske hånden og vise versa. USA med allierte; inklusiv Norge, har forsøkt siden 2011 å begå et regimeskifte i Syria. Uten å lykkes. Hittil. Er det nødvendig for USA og Israel å gå til krig mot Iran for å få kontroll over regionen? Nei. Det som er viktig er å tette aksen Iran, Irak, Syria og Hezbollah. Iran representerer ikke en direkte trussel mot Israel. Med mindre Iran får atomvåpen. Israel vil forsikre seg om at de kan bruke konvensjonelle våpen mot Syria, Hezbollah, Irak og andre.

3. verdenskrig?

Hva vil skje om Israel angriper Libanon? Utenfor kysten av Israel har USA plassert hangarskip fylt med alt hva man trenger til krig i regionen. Bortsett fra soldater. USA har ikke brukt egne soldater siden Irakkrigen. I Libya brukte USA Al-Qaida. I Syria bruker USA IS og andre proxysoldater. Hva er viktig for Israel? Det vi vet som ikke er viktig er hva det internasjonale samfunn måtte mene. USA er garantisten. Det er også USAs allierte, inklusiv Norge. Det ser vi tydelig i Ukraina. Dobbeltmoralen tyter ut av begge munnvikene til vestlige ledere. Ledere i Gulfstatene har lagt Israel på hylla til Israel etablerer en palestinsk stat. Hva kan Hamas, Hezbollah, irakiske militser gjøre som vil ødelegge Israel? Hva kan Egypt, Syria og Jordan gjøre? Ingenting. Egypt og Jordan er i lomma på USA. Syria er i krig med USA. Israel okkuperer Golan. Israel okkuperer Gaza og Vestbredden. Det avtegner seg en oppdeling av Gaza der Israel okkuperer den nordlige delen. Vil Israel okkupere deler av Sør-Libanon? Vil Israel befeste Golan som del av Israel? Vil Israel overleve som stat?

Russland

Hva med Russland? Krim er under angrep av USA i Ukraina. Russland er avhengig av Krim. NATO og Svartehavet representerer en eksistensiell trussel for Russland. Russland er avhengig av et vennligstilt Tyrkia. Hvor Erdogan spiller på alle strenger. Tyrkia er medlem av NATO, men gir ikke militær støtte til Ukraina. Men, gjør det allikevel. For å komme inn i Middelhavet er Russland avhengig av Tyrkia. Den eneste flåtebasen Russland har i Middelhavet ligger utenfor kysten av Syria. I Tartus.

En dement president, råtne ledere og kommersielle journalister

Det som utspiller seg i verden i dag er at USA ser fanden på veggen. USA er i ferd med å miste fotfestet som hegemon. Det er den multipolare verden som vil hindre at Russland blir spist opp av desperate hyener. Europa er okkupert av USA. Europa er uten ledere. Det er NATO og EU som styrer Europa på vegne av USA. Europa er ikke et kontinent. Europa er en amerikansk koloni.

Så vi siste rest av vestlig råttenskap utspille seg foran en hel verden under debatten mellom en dement nåværende president og en kjeltring av en tidligere president i USA? Ja. Det vi også så var hvordan vestlige ledere har beskyttet Biden. Vi så også medienes råttenskap. Alle har stått Biden bi. Vi er blitt løyet til. Vi har funnet oss i all råttenskapen. Vi har trodd at det er vi som er på vinnerlaget. Resten av verden har sett noe vi ikke har sett. De har vært utsatt for råttenskapen altfor lenge.

Hvem er elefanten i rommet?

Forrige artikkelJulian Assange: Frihet denne gangen, men ikke takket være mediene
Neste artikkel50% flere døde i aldersgruppa 1–39 år og noen vil ikke vite årsaken