Ukraina mobiliserer fanger til fronten

0

Ukrainas parlament vedtar lovforslag som tillater fanger å bli med i militæret. Det er ventet at Zelensky vil undertegne lovforslaget.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 8. mai 2024.

Det ukrainske parlamentet vedtok onsdag et lovforslag som vil tillate noen fanger å bli med i det ukrainske militæret, ettersom Ukraina desperat prøver å mobilisere flere tropper.

Olena Shuliak, lederen for regjeringspartiet Folkets tjener, sa at mobiliseringen ville være frivillig og at fanger ikke må ha mer enn tre år igjen av dommen for å være kvalifisert til å delta i militæret.

Shuliak sa i et Facebook-innlegg at lovforslaget forbyr fanger å bli med i militæret hvis de har blitt dømt for visse forbrytelser, inkludert drap på to eller flere personer, seksuell vold, forbrytelser mot «grunnlaget for nasjonal sikkerhet i Ukraina» og alvorlige korrupsjonsforbrytelser.

Tornadobataljonens grunnlegger, Ruslan Onishenko

Danil Lyashuk al-Takbir, kjent som “Mujahid,” er en hviterussisk høyreekstremist, muslimsk konvertitt og ISIS-sympatisør, som kjempet med den nå nedlagte ukrainske MVS spesialenheten, Tornado-bataljonen i Donbass. I 2015 ble han arrestert for en rekke krigsforbrytelser og dømt til 10 års fengsel. Foto: Freelancers, X, tidligere kjent som Twitter.

«Stilt overfor betingelsene for total krig mot en fiende med flere ressurser, kan bare alle styrker konsolideres. (sic) Dette lovforslaget handler om vår kamp og bevaring av den ukrainske staten», sier Shuliak.

Lovforslaget fikk støtte fra 279 medlemmer av 450 representanter i det ukrainske parlamentet Verkhovna Rada. Det må signeres av sjefen for parlamentet og president Volodymyr Zelensky for å bli lov, og begge er ventet å støtte tiltaket.

Fanger rekruttert av Russlands Wagner-gruppe utgjorde mye av kampstyrken på russisk side i det brutale slaget om Bakhmut. Den gang fordømte ukrainske og amerikanske tjenestemenn Russland for å bruke fanger.

Det nye lovforslaget kommer mens Ukraina ønsker å presse ukrainere i militær alder som bor i utlandet, til å komme tilbake til landet for å bli med i militæret. Kiev har kuttet konsulattjenesten for menn i militær alder, og noen Nato-land sier de er villige til å hjelpe Ukraina med å presse dem til å kjempe mot russiske styrker.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Ukraine’s Parliament Passes Bill Allowing Prisoners To Join Military

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Kyiv Post:

Bodyguard Chief Sacked After Failed Plot on Zelensky


Se også:

Forrige artikkelStorbritannia nekter å undertegne WHOs pandemiavtale
Neste artikkelNedtellingen begynner for Russlands Ukraina-offensiv
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.