Sterkt urovekkende

0
Faksimile fra VG. /Foto: Gisle Oddstad / VG
Dr. philos. Knut Erik Aagaard.

Oslo, 14. mai 2024.

Vår statsminister Jonas Gahr Støre sier 14.05.24 til avisen VG at den siste tidens voldsbølge er sterkt urovekkende: «Utviklingen vi ser med vold og kriminalitet er sterkt urovekkende. Det er nesten ukentlige voldsepisoder med skyting og knivstikking. Det uroer mange, meg selv inkludert, sier statsministeren til VG» (min uth.).

Avisen konfronterer Støre med kriminalitetsstatistikken for april og mai 2024. Den statistikken viser ganske riktig ganske mye vold og kriminalitet. Støre sier ikke rett ut at han er overrasket. Han er likevel uroet, så litt overrasket er han kanskje. Det er mulig at Støre ikke leste steigan.no 05.11.2023, der jeg i artikkelen «Vi lever på stupet» redegjorde for voldsbølgen. Vi kan jo ikke med noen rett kreve at statsministeren skal lese steigan.no, selv om det utvilsomt ville være en fordel for landet. Og hvis Støre ikke leser steigan.no, fikk han vel heller ikke med seg min artikkel «Løgn er sannhet, krig er fred» 28.04.2024. I den artikkelen står det blant annet:

«Dagens woke-ideologi har fått enorm innflytelse både i mediene og det politiske livet. Hvordan ble det slik, og hva er røttene til at det ble slik? Knut Erik Aagaard skrev en serie artikler i dagspressa fra midten av 1990-tallet og framover som i ettertid viser seg å være en tidlig analyse av denne prosessen. Vi fant artiklene så velskrevne og interessante at vi har valgt å presentere dem i en serie hver søndag i en del uker framover».

Slik innledet redaktør Pål Steigan denne serien på 17 artikler, som under emneknaggen @Oppvekst har gått på steigan.no [@oppvekst] hver søndag siden midten av oktober 2023 til slutten av januar 2024, omtrent 25 år etter at de ble publisert i den nasjonale dagspressen, den gangen da vi fortsatt hadde en viss ytringspluralisme i Norge. Dét var da.

Den som leser aviser i dag, og som nå har lest denne serien hos steigan.no, vil vite at slike artikler ikke kan publiseres nasjonalt lenger. De er nemlig politisk ukorrekte og forfatteren (jeg, altså) er kansellert.

Lengre ned i samme artikkel sier jeg:

«Pål Steigan skriver i sin innledning at min artikkelserie om oppvekst i Norge, reprodusert etter 25 år på steigan.no, er en tidlig analyse av de prosesser som førte til at Norge gikk Woke.

Konklusjon

Oppvekst i Norge er et like stort problem nå som for 25 år siden, nemlig uvitenhet, kulturtap og vold. Intet av det som er gjort på 25 år av anvendt pedagogikk og psykologi har endret noe som helst. Alt det Stortinget har gjort for å bedre oppvekstkår i Norge kan betegnes som underdanig og lydig postmoderne forskningtidsåndstenkning og maktmisbruk. Dette har Stortinget gjort mot barn, de mest nysgjerrige, lærevillige og lærenemme av alle Guds skapninger. Selv foretrekker jeg ordet løgnLøgn og bedrag er den mest treffende betegnelsen på norsk politikk under den postmoderne statsfilosofien.»

Kan jeg dokumentere er så bombastisk påstand? Ja, selvfølgelig kan jeg det. Hør bare her:

«Jeg rydder avisene for mars 1998: Johnny Olsen i skyteepisode. Fire 17-åringer overmanner to politimenn og låser dem inne på cellen. Rektor anmelder elev for vold mot sjetteklassing (engangstilfelle). 17-åring knivstukket i parkeringshus. 12-åring raner gammel dame på Torshov. Elev banket opp rektor. Slapp straff. 21-åring stakk politimann i magen i Horten. Klatret naken opp i lysmast. Desperat mann skyter vilt rundt seg på Konnerud. Mann truer med å skyte politiet på Klepp. Mann vifter med AG3 i Helgesens gate. To bevæpnede menn forskanser seg. Jenter på 13-14 beskytes med luftgevær. Skuddrama på pub i Oslo. 20-årig kvinne knivstukket i halsen. To væpnede bensinstasjonsran. Skudd i Kirkegata i natt. To kvinner (sic) på 17 og 18 truet med kniv, stjal kjole. 17-åring tilstår å ha tent på skolen sin. Den brant ned. Knivstukket i skolegården på Bjøråsen (enkeltstående tilfelle, slett ikke vanlig, sier politiet). Vektløfter går amok med øks. 15-åring tatt med skarpladd våpen. 5 unge tiltales for 8 barneran. Livstruende skadd etter knivstikking. 15-åring skadd i gjengbråk på Hauketo. Taxisjåfør knivstukket av 20-åring. 

Dessuten rapporterer mine tre aviser i tillegg om 15 groteske drap samme mars 1998.» (Dagbladet, tredjesiden, 25.05.1998).

Tro det eller ei, men disse ordene sto på prominent plass i Dagbladet 25. mai 1998, mens tidligere Kirke-og undervisningsminister Kjell Magne Bondevik var statsminister. Disse ordene ble også reprodusert på steigan.no 5. november 2023. I tillegg ble jeg i 2011 beæret med tittelen dr. philos. for en betydelig mer akademisk, mindre polemisk versjon av samme tese (Den språklige faktor, UiO).

De som ikke forstår hva jeg sier, og som ikke ser at jeg har dokumentert det, de vet selv for lite, og beviser derved min tese. De er ikke meningsberettigede og har forspilt sin injurierende kraft.

Jeg foreslår at Jonas Gahr Støre og Kjell Magne Bondevik premieres med et ubegrenset abonnement på steigan.no, så kan de sammenligne det fanteriet som står i deres egne aviser med denne Norges eneste oase for Fritt ord.

Forrige artikkelEn hær og et land på sammenbruddets rand
Neste artikkelUkrainas Kharkov-kommandant byttes ut i det russiske styrker rykker frem
Knut Erik Aagaard
Knut Erik Aagaard, f. 1947, cand. psychol. 1974, spesialist i klinisk nevropsykologi NPF 1999, dr. philos. 2011. Avhandling UiO: "Den språklige faktor". Pensjonert etter 40 år i stat og kommune. Innehaver av Spellemannsprisen 1985 med gruppen Kalenda Maya. Flittig bidragsyter i samfunnsdebatten for Arbeiderbladet og Dagbladet fra tidlig nittitall. Språkmektig. Bidrar hos steigan.no særlig med rapporter om russisk samfunnsdebatt. Website: keanoter.no