President Traoré i Burkina Faso kutter regjeringslønninger og prioriterer de fattige

0
President Ibrahim Traoré.

President Ibrahim Traoré i Burkina Faso gjør som sitt store forbilde Thomas Sankara. Sankara kuttet ut luksusbiler som Mercedes Benz for regjeringsmedlemmer og gjorde Citroën 2CV til «representasjonsbil». Kaptein Traoré har vedtatt et dekret som kutter alle lønninger for regjeringsmedlemmer og byråkrater med 20 prosent. Sjøl gir han avkall på presidentlønn og velger å fortsette å ha sin lønn som kaptein.

Under ledelse av president Traoré lanserer også regjeringa i Burkina Faso, «De ubestikkeliges demokratiske republikk», en rekke ambisiøse initiativer med sikte på å forbedre hverdagen til burkinabè-befolkninga betydelig, skriver Le Meilleur Afrique.

I tillegg til å gi nødvendig bistand til de mest utsatte befolkningen, har kaptein Traoré også forpliktet seg til å aktivt støtte landets ungdom og fremme utviklinga av infrastruktur som er avgjørende for økonomisk og sosial fremgang, heter det i artikkelen.

Fra 1. mai-talen til president Traoré:

Disse initiativene inkluderer målrettede sosialhjelpsprogrammer som tar sikte på å møte de grunnleggende behovene til de mest sårbare lokalsamfunnene, som tilgang til tilstrekkelig mat, grunnleggende helsetjenester og anstendige boliger.

I tillegg iverksettes konkrete tiltak for å øke ungdomssysselsettingen gjennom yrkesopplæringsprogrammer, insentiver for entreprenørskap og skape nye muligheter i nøkkelsektorer i økonomien.

Samtidig gjøres det betydelige investeringer i infrastrukturutvikling, spesielt innen transport, energi og vann. Denne innsatsen tar sikte på å styrke nasjonal tilkobling, sikre pålitelig tilgang til elektrisitet og rent vann, og forbedre levekårene i urbane og landlige områder.

Takket være disse initiativene og det resolutte engasjementet til kaptein Ibrahim Traoré, beveger Burkina Faso seg mot en mer lovende fremtid, der enhver innbygger drar nytte av rettferdige muligheter, solid sosial beskyttelse og en forbedret livskvalitet.

Ibrahim Traoré kom til makta gjennom et militærkupp, men nå leder han det som kalles La Transition, en landsomfattende bevegelse for å omforme Burkinas Fasos økonomiske og sosiale system fra å være en nykoloni under Frankrike til å skulle bli en fri og sjølstendig republikk basert på kontroll over egne ressurser og arbeidskraft.

Dette er helt i tråd med tankene til «Afrikas Che Guevara», Thomas Sankara.

Nylige rapporter som sirkulerer på sosiale medier hevder at Traore har avslått økonomisk bistand fra IMF, noe som viser hans forpliktelse til å ivareta landets langsiktige interesser. Traoré har flere ganger tidligere levert knallhard kritikk av Verdensbanken og IMF, men vi ha ennå ikke fått disse rapportene bekreftet. Mens mange ledere på kontinentet har falt i gjeldsfella på grunn av lån med strenge betingelser, søker Traoré og hans regjering en vei mot frigjøring.

Les mer på steigan.no om Burkina Faso.

Forrige artikkelDen økonomiske bomben for verdensøkonomien i 2024? BRICS lanserer Unit-prosjektet.
Neste artikkelVi har ikke kommet til klarhet over at det er best å «lage sommer»