Den økonomiske bomben for verdensøkonomien i 2024? BRICS lanserer Unit-prosjektet.

0

BRICS 10 er i ferd med å utvikle et nytt desentralisert globalt monetært system som kan erstatte handelen i dollar. Prosjektet kalles Unit, et konsept som allerede har blitt diskutert av arbeidsgruppa for finansielle tjenester og investeringer som er etablert av BRICS+ Business Council og har en seriøs sjanse til å bli offisiell BRICS+-politikk allerede i 2025.

Ifølge Alexey Subbotin, grunnlegger av Arkhangelsk Capital Management og en av enhetens utviklere, er dette et nytt problemløsningssystem som tar opp det sentrale geoøkonomiske problemet i disse urolige tidene: en global tillitskrise.

Subbotin er en erfaren finansmann med bakgrunn fra investeringsbankvirksomhet, kapitalforvaltning og bedriftsspørsmål, og leder Unit-prosjektet i regi av IRIAS, en internasjonal mellomstatlig organisasjon opprettet i 1976 i samsvar med FN-vedtektene.

Unit-prosjektet skriver at:

UNIT-økosystemet tilbyr mennesker over hele verden apolitiske penger som fritt kan kjøpes og selges eller brukes som valuta for betalinger via et hvilket som helst åpent betalings- og avregningssystem.

UNIT er valutaen til et nytt monetært økosystem foreslått som løsningen på det grunnleggende mangelen på TRUST-problemet som stammer fra global bruk av fiat sentraliserte monetære instrumenter for verdsettelse og oppgjør av handel og kapitalstrømmer

UNIT-tokens er ikke underlagt noen kapitalkontroll eller prismanipulasjon.

Integriteten til UNIT-økosystemet bevares ved blokkjedebasert nodesynkronisering og eliminering av behovet for å rebalansere gullbeholdningen mellom UNIT-noder, og dermed minimere kostnader og risiko.

Bruno Martarello De Conti fra Universidade Estadual de Campinas (Unicamp) i Brasil framhever viktigheten av BRICS midt i dysfunksjonaliteten til det nåværende internasjonale monetære og finansielle systemet, spesielt dominansen til den amerikanske dollaren og dens bruk som et geopolitisk våpen.

«Det er virkelig nødvendig for BRICS å konstruere alternativer for bruk av dollar, så det kan gjøres gjennom bruk av lokale valutaer for bilateral handel, slik Russland for eksempel gjør med Kina. Men også denne ideen om å utvikle en BRICS-valuta er en god idé», sa De Conti til Sputnik på sidelinja av World Youth Festival i russiske Sirius.

De Conti tar også til orde for opprettelsen av et nytt internasjonalt betalingssystem for å redusere avhengigheten av plattformer som SWIFT, som kan brukes som våpen. Selv om denne overgangen er kompleks, er den avgjørende for å sikre finansiell stabilitet og suverenitet for de globale sør- og BRICS-nasjonene.

Pepe Escobar har presentert systemet i en artikkel som er publisert i den russiske kanalen Sputnik:

De-Dollarization Bombshell: The Coming of BRICS+ Decentralized Monetary Ecosystem

Vi vet ennå for lite om Unit-prosjektet til å gjøre en analyse av det, men at det vil komme til å bli svært viktig, er hevet over tvil.

Det er Russland som har formannskapet i BRICS i 2024, og det betyr at det vil bli satt fart på disse prosessene og at vi kan vente oss et avgjørende vedtak på BRICS-møtet i oktober.

Forrige artikkelVekk med samordninga
Neste artikkelPresident Traoré i Burkina Faso kutter regjeringslønninger og prioriterer de fattige