Krigsdagbok del 110 – 11. til 17. mars 2024

0
Bakgrunnsbilde Shutterstock / n_defender

Dette er 110. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

11. mars

Hva skulle de som vil ha krig gjort uten medier som NRK, TV 2, Nettavisen, Aftenposten, VG, Dagbladet, Dagsavisen og deres forbilder i NATO-land som USA og Storbritannia?

Det hadde blitt krise. For da ville hverken politikerne eller ‘folk flest’ ha ønsket krig. Typisk er derfor norske mediers reaksjon på pavens utspill om fredsforhandlinger, der de som vanlig viser til hva krigshissere mener.

«Paven får krass kritikk for å oppfordre Ukraina til å forhandle» – Nyhetsdesken TV 2 og NTB.

«Paven hinter til at ukrainerne bør vurdere å overgi seg. Jens Stoltenberg er ikke enig» – Dagbladet.

«I et intervju med sveitsisk TV oppfordret paven partene i krigen til å heise det hvite flagget og komme til forhandlingsbordet. Forslaget kritiseres av Ukraina og flere EU-land, mens Russland er fornøyd» – VG-huset.

NATO og NATO-mediene mener nemlig at man alltid skal gjøre det motsatte av det som gjør Russland fornøyd.

«Paven gir Ukraina judaskysset» – Nettavisen.

«Pave Frans har skapt en storm av reaksjoner med sine uttalelser om at Ukraina bør starte fredssamtaler med Russland (…)

– Uttalelsene fra paven er ekstremt uheldige og ytterst overraskende, sier professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Janne Haaland Matlary, til NRK«.

Det er egentlig ikke overraskende, da paven allerede kort tid etter invasjonen sa at Vesten kan ha provosert fram krigen i Ukraina og at krigen ikke handler om de gode mot de onde.

Seinere samme dag:

Budapest-memorandumet av 1994 blir ofte trukket fram som del av argumentasjonen mot Russland, da avtalen forpliktet Russland, Storbritannia og USA til å respektere Ukrainas uavhengighet, suverenitet og eksisterende grenser, som motytelse til at Ukraina avviklet sine atomvåpen.

Da det gikk mot statskupp i Ukraina 6. februar 2014 varslet russiske myndigheter om at de så på USA og Storbritannia sin støtte til det pågående forsøket på statskupp som brudd på avtalen, at det ville kunne forplikte Russland til å gripe inn og at landets myndigheter i en situasjon der de står overfor et kuppforsøk, ikke har noe annet valg enn å bruke makt. USA/NATO/EU ignorerte som kjent advarslene og da gikk det som det gikk.

Her en BBC-artikkel som bekrefter det: https://www.bbc.com/news/world-europe-26068994

13. mars

Aage Borchrevink har siden 90-tallet vært knytta til Norwegian Helsinki Committee. Han er også styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening – NFFO.


Nå har jeg igjen tatt ham i sitatfusk, der han videreformidler en X-post som hevder at Putin har sagt at Russland styres av Gud. Det som faktisk skjedde var at Putin SITERTE en mann som hadde sagt det, som dere vil se av videoen. Og, jeg gjentar: Aage Borchrevink er styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Og han brukes stadig som ‘ekspert’ av norske medier.

Her er link: https://twitter.com/AageB/status/1767493653793067213

Seinere samme dag:

«Det er bare et spørsmål om tid før Donald Trump blir republikanernes valgte presidentkandidat. Da skal han også få jevnlige sikkerhetsbriefinger. Det er ikke helt uproblematisk.

– Jeg må håpe, og slik jeg kjenner etterretningsbyråene, at de vil dumme ned brifingene de gir til Donald Trump . Altså, at de ikke gir ham mer informasjon enn absolutt nødvendig, sier demokraten Adam Schiff til Politico. Han ledet etterretningskomiteen i Representantenes hus, frem til Kevin McCarthy, daværende speaker i huset, tok fra ham vervet». 
https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/03/11/195988310/adam-schiff-ber-etterretningsbyraene-dumme-ned-brifingene-til-donald-trump

Slik trår USAs dypstat, her ved Adam Schiff, igjen til mot Trump.

Nå er det riktignok alltid sånn at det er ting statsledere ikke får vite, enten fordi de ikke vil vite, for da blir de også ansvarlige, eller fordi dypstaten går bak ryggen på dem/ikke har tillit til dem. Men her ser vi praktisk talt at dypstaten innrømmer det.

Seinere samme dag:

Russland-eksperten Stephen F. Cohen varslet utviklingen etter den kalde krigen gjennom bøker, artikler og intervjuer fra tidlig på 90-tallet.

Han døde dessverre i 2020, men her er han i intervju fra 20. februar 2014, to dager før det blodige vestlig-støttede statskuppet. På dette tidspunktet hadde minst 50 mennesker blitt drept og det skulle bli flere. Cohen omtaler Vestens ansvar for det som skjer og temmelig presist hva som skulle skje etterpå, fordi han, som sagt, kunne sitt fag. Men fortsatt er det knapt noen i Norge som vet hvem han var. 

Seinere samme dag:

Ble neokonservative Victoria Nuland sparket for sin rolle i Ukraina-fiaskoen eller gikk hun av for å slippe å være der når nederlaget er endelig, og/eller fordi hun ble fornærmet over ikke å bli forfremmet?

Det som er helt sikkert er at hun var sentral både under det blodige statskuppet i 2014 og tidligere. Mange advarte mot denne farlige politikken, som også et samlet storting har støttet til denne dag. Men vestlige politikere ignorerte disse advarslene, som advarslene mot å utvide NATO. De følte seg seg som konger på haugen og trodde derfor at de ikke trengte å ta hensyn til noen. Nå faller de.

Victoria Nuland er også et eksempel på at det er visse mørke krefter (dypstaten) som styrer USAs politikk, uansett hvem som er president. For til tross for alt som har blitt sagt om Trump var utenrikspolitikken hans omtrent den samme som hans forgjengere og etterfølger Biden.

Seinere samme dag:

Patriotisme er kjeltringens siste utvei, sa briten Samuel Johnson på 1700-tallet (underforstått at patriotisme er noe politiske kjeltringer forlanger av andre, men ikke av seg sjøl).

Patriotisme betyr å støtte ditt land hele tiden, og din regjering når den fortjener det, sa Mark Twain (1835 – 1910).

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg de siste ti åra har blitt kalt putinist, blitt beskyldt for å være antivestlig, forræder, russisk agent og det som verre er. Det kan være så mye som tusen ganger. I dag slo det meg virkelig hvor feil dette er. For hvis norske/vestlige ledere hadde hørt på mine og andres advarsler fra og med desember 2013 ville både Vesten og Ukraina ha klart seg bedre i dag.

For jeg er ikke anti-vestlig og/eller anti-ukrainsk, og heller ikke pro-russisk. Jeg er kun mot den politikken ansvarsløse, useriøse, korrupte, arrogante og ignorante vestlige ledere har ført og fortsetter å føre. En politikk der de ødelegger Vesten og Ukraina i forsøket på å ødelegge Russland. En politikk som fører til at verden blir antivestlig. Det at NATO-land, ikke Russland, leverer våpen til Israels folkemord bidrar særlig til det siste. Det har forsåvidt også Espen Barth Eide innrømmet.

Nylig knuste George Galloways en manns-parti de to hittil største partiene, og en annen uavhengig kandidat, under et lokalvalg i Rochdale, Storbritannia. Hvorfor? Fordi folk der skjønner at han er ekte, i motsetning de plastikk-politikere som dominerer i Norge/Vesten.

Galloway ble, i et nå berømt TV-klipp, bedt om å vise respekt for en av disse plastikk-politikerne, den britiske statsministeren, Rishi Sunak, som beskyldte Galloway for å føre en splittende politikk. Galloway svarte at han ikke har respekt, men avsky for statsministeren. Og fikk applaus for uttalelsen.

Norske politikere har sluppet lett unna foreløpig, fordi Norge ikke foreløpig har blitt så sterkt rammet av den skadelige og farlige politikken. Men det ulmer her også.

14. mars

Mange har sagt at de mener at det jeg sier er ekstremt. Andre har sagt at de tidligere mente det, men at de nå er enige.

Ja, jeg spissformulerer i blant, for å tydeliggjøre. Men i virkeligheten sier jeg ikke mer enn det som er ‘opplest og vedtatt’ i størsteparten av verden og som mange kjente vestlige eksperter også sier.

Dessuten er det mange som er enige, men som ikke vil si det høyt, foreløpig. For noen dager siden tok en kjent og respektert norsk diplomat skriftlig kontakt med meg. Da jeg sa at man alltids kan håpe på sunn politisk dømmekraft fra vestlig side framover, men at jeg ser få tegn til det, svarte han: «Jeg forstår deg godt. Og det du skriver om Georgia og Ukraina er korrekt. Og angående sunn dømmekraft; jeg speider vidt og bredt, men ser intet!»

I USA har man etter hvert fått mange politiske «avhoppere». Edward Snowden hoppet av rent fysisk, til Russland (hvis han returnerer til USA vil han bli satt i fengsel). Men bortsett fra han finnes kjente folk som Tucker Carlsson, Douglas McGregor, Jeffrey Sachs og John Mearsheimer, som nå åpent sier at USA/NATO/EUs politikk er gale menns verk. Men det får liten virkning så lenge de ikke slipper til i de store mediene. Likevel har de mange millioner tilhengere over hele verden. 1 milliard mennesker skal ha sett Tucker Carlsons intervju med Putin.

Når og hvem vil bli den første norske ‘avhopperen’? Kan det bli den omtalte norske diplomaten? Det som holder dem igjen er naturligvis at de vil tape venner og anseelse og at de vil bli mobba og trakassert av norske medier, Norwegian Helsinki Committee og den slags.

Seinere samme dag:

Den såkalt nord-atlantiske forsvarsalliansen, NATO, har som kjent langt større ambisjoner enn å forsvare sine medlemsland.


Hva var USA/NATOs hensikt med å lure Sverige (og Finland) inn i NATO, bortsett fra å styrke krigføringen mot Russland? Kan det ha vært å få deres hjelp til (hybrid)krigen mot Kina?


Det kan vi trygt gå ut fra. For i 2018 klarte Jens Stoltenberg å blidgjøre Trump, som truet med å ta USA ut av NATO, ved å si at NATO kan brukes mot Kina.


Her fra dagens Klassekampen:

«lederen for Natos nyeste medlem (har) dundret inn i en betent europeisk debatt ved å si at Europa nå må anerkjenne USAs «legitime sikkerhetsinteresser» i møte med en kinesisk trussel (…)
Kina-debatten raser samtidig innad i Nato, der ikke minst generalsekretær Jens Stoltenberg stadig videreformidler USAs Kina-advarsler (…)
Trita Parsi er direktør for den amerikanske utenrikspolitiske tenketanken Quincy Institute i Washington D.C. Han mener Sveriges Kina-standpunkt ikke bare er et brudd med en nøytral tradisjon, men «plasserer svenskene utafor det europeiske konsensusen om Kina og kan bidra til å dytte Nato mot konfrontasjon med Beijing».
I en tekst med tittelen «Sverige er landet til Ikea, Abba og Kina-hauker» skrev han i fjor i Foreign Policy at «det er overraskende hvor haukete Sveriges perspektiv på Kina har blitt».
Med utgangspunkt i offentlige svenske sikkerhetsvurderinger viser Parsi samtidig til hvordan en endring i Sveriges syn på Kina har skjedd veldig brått».


Det at Kina er en trussel mot USA er naturligvis bare en løgn, i dette tilfellet fra Sveriges statsminister, Ulf Kristersson. Kina er ikke mer av en trussel for USA enn Vålerengas fotballklubb er en trussel for Lillestrøms fotball. Det dreier seg altså kun om hvem som skal være øverst på pallen. Men USA, NATO og Jens prøver å lure oss til å tro at det er mer, at Kina ønsker krig.


Kina ble en supermakt UTEN å føre kriger. Det er et farlig eksempel for USA, som ble en supermakt ved å føre kriger over hele verden. Og det er derfor Jens og andre prøver å lure oss med anti-kinesisk propaganda.

15. mars

Opptak fra 24. februar 2022, samme dag som Russland invaderte Ukraina. Her er Zelensky i samtale med Macron, der han ber Macron om å få til forhandlinger med Russland.

Dagen etter, 25. februar, bekreftet Zelensky at Moskva hadde kontaktet dem for å starte forhandlinger og 27. februar ble de enige om å begynne å forhandle nøytralitet.

Dette passer godt med at Zelensky på forhånd sa at han ikke trodde Russland ville invadere. Men han er nok naiv ift til hvilke krefter han samarbeider med og lett å lede/lure. Så han tverrvendte etter press fra USA og UK.

Seinere samme dag:

På NRKs Dagsnytt 18 i dag: Han som bestemte at Norge skulle være med å bombe og ødelegge Libya i en helt uprovosert krig, og som sa at han vil gjøre det igjen, dvs Jens Stoltenberg, har lyktes med å presse han som var utenriksminister da, Jonas Gahr Støre til å øke bevilgninger til det norske ‘forsvaret’ til 2% av brutto nasjonalprodukt.


Dette syns hun som sa at hun var stolt av Norges bombing av Libya, Ine Eriksen Søreide, er flott, med håp om at det kan bli mer av både det og våpen til USA/NATO/EUs krig mot Russland med Ukraina som slaktoffer og ukrainere som kanonføde.


Slike politikere styrer Norge, folkens. Skjønt de styres faktisk av fremmede og farlige makter.


Simen Ekern, NATO-kringkasterens Europa-korrespondent, kunne fortelle oss at Jens Stoltenberg er glad.

16. mars

Den mest åpenbare forskjellen mellom våre kriger, det vil si USA/NATO/Norges kriger, og Russlands kriger er at våre kriger er uprovoserte.

17. mars

«En revolusjon er den eneste løsningen» – fra TV 2s intervju med en russisk dame.

Væpna revolusjon er bra i Russland og andre «land vi ikke liker å sammenligne oss med», men ikke i Norge. Det er budskapet vi kan lese mellom linjene når NATO-mediene hyller sånne som denne damen.

Seinere samme dag:

Det ser ut som jeg begynner å bli berømt (se bildet). 


Tidligere utgaver: @Krigsdagbok

Forrige artikkelDen internasjonale domstolen vil arrestere ledere for Israel og Hamas
Neste artikkelFilantropiske stiftelser – stat i staten?