Krigsdagbok del 109 – 4. til 10. mars 2024

0

Dette er 109. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

4. mars

Facebook-minne fra ti år tilbake:

Seinere samme dag:

Sannheten om hvordan krigen ble provosert fram er det mange som aner allerede. Sannheter som ofte blir avfeid som konspirasjonsteorier. Men mange konspirasjonsteorier viser seg å være sanne.

Mike Benz, tidligere ansatt i det amerikanske utenriksdepartementet, hevder at det, etter Russlands krig, vil komme frem at Ukraina ble brukt av CIA i tidenes største operasjon.

Det tror jeg han har rett i. For alle som vet hvordan CIA fungerer skjønner at CIA var involvert i Ukraina i mange år før krigen brøt ut i 2014. Også under den kalde krigen. Dette for å så splid og hat innad i Ukraina og mot Russland.

Slike oppgaver har CIA i alle land, også i Norge, i tillegg til at de bedriver terror, sabotasje, ja, rene krigshandlinger, til dels uten at presidenten vet det. De som tviler bør lese denne boka.

Seinere samme dag:

Beskyld dine fiender for det du sjøl gjør, som Goebbels, Hitlers propagandaminister, sa.

Russlands etterretningsvesen har avslørt og offentliggjort at Tyskland har vurdert å angripe og ødelegge Kertch-broa, fra Russland til Krim. Men det NATO-mediene snakker om, VG og NTB i dette tilfellet, er at denne lekkasjen er «en del av Putins informasjonskrig, som tar sikte på å skape splid i Tyskland».

Poenget er at Tyskland, Norge, USA og andre NATO-land driver akkurat samme type informasjonskrig rettet mot Russland, med det samme formålet. Det med Kertch-broa nevnes ikke av NTB og VG. Men det gjør BBC her: https://www.bbc.com/news/world-europe-68467329

5. mars


Victoria Nuland regnes som ‘hjernen’ bak USAs katastrofale Ukraina-politikk. Her er hun avbildet i desember 2013 mens hun deler ut mat til demonstranter som seinere begikk statskupp.

Seinere ble det kjent at hun konspirerte med ukrainere for å stjele makta i Ukraina, gjennom en telefonsamtale som ble avlyttet av Russland og seinere lekket. Nuland bekreftet at opptaket var ekte ved å si att hun var imponert over lydkvaliteten. Det ble også snart kjent at USA hadde brukt over 5 milliarder dollar på å støtte og fremme antirussiske krefter i Ukraina i perioden 1991-2013.

Hun har dermed hatt en viktig rolle i USAs politikk overfor Ukraina og Russland i over ti år. Nå går hun av. Det sies å være etter eget ønske.

Seinere samme dag:

«Krim har aldri vært russisk», men ble «tatt» på 1700-tallet. Slikt kan man slippe unna med uten å bli korrigert på NRKs ‘Debatten’. Og slike folk av alle, her Jørn A. Sund-Henriksen, blir invitert til å delta i debatt.

Faktum er at Krim har vært russisk siden 1700-tallet. Og Krim ble ikke «tatt» på andre måter enn hvordan Sverige tok Jämtland og Härjedalen fra Norge på 1600-tallet og slik USA tok Texas fra Mexico i 1845, samt New Mexico i 1912. Jfr hva Hans-Wilhelm Steinfeld sier om Krim her:


Jørn A. Sund-Henriksen fikk forteller flere skrøner på «Debatten» i forrige uke, også de ble stående uimotsagt. Men som om ikke det var nok inviterte Stortingets utenriks- og forsvarskomite ham samme uke til å fortelle enda flere skrøner. Denne komiteen ledes av en annen skrønemaker, Ine Eriksen Søreide, som dessuten er stolt av at Norge bomba og ødela Libya.

Velkommen til Norge, landet hvor de blinde og døve leder de som som kan både se, lese og høre.

6. mars

Omtale av ‘debatt’ på NRK på denne dagen for ti år siden.

7. mars

«Ukrainas president Vladimir Zelensky ville mistet vervet dersom det ble avholdt valg akkurat nå, ifølge en meningsmåling som ble offentliggjort tirsdag (…) Hvis parlamentsvalget ble avholdt i dag, ville en hypotetisk «Zaluzhny-blokk» fått 46,4 % av setene, og Zelenskys parti bare 21,1 %, mens Poroshenko maksimalt ville oppnå 7,5 %».

Dette meldte RT for to dager siden.

Seinere samme dag: 

«Tenk om vi hadde gjort som mange av oss mente; valgt JAS Gripen i stedet for F-35. Det har dessverre gått akkurat som vi forutså: F-35 mangler missiler og teknikere og kostnadene brekker de facto ryggen på Forsvaret».

Robert Mood på X om det at Jens Stoltenberg lot seg presse til å kjøpe F-35. Det var en av grunnene til at Jens fikk jobben som NATOs ‘sjef’. 

Her presidentkandidat Robert F. Kennedy jr. i det han sier at NATO så og si er en pengevaskingsoperasjon for BlackRock. Et nytt NATO-medlem må kjøpe våpnene fra Northrop Grumman, Raytheon, General Dynamics, Lockheed Martin og Boeing. https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/videos/716159497299556

Seinere samme dag: 

Oleksandr Chalyi, ukrainsk ambassadør, bekrefter hva to andre sentrale ukrainere har sagt, at Russland i mars/april 2022 var rede til en fredsavtale. Den ble imidlertid sabotert av USA/UK.

«Vi var veldig nær … å få slutt på krigen med en fredelig løsning».

– Putin «prøvde å gjøre alt for å inngå en avtale med Ukraina».

– Vi fant «et veldig reelt kompromiss».

Seinere samme dag: 

Samholdet i NATO er ikke så godt som de skryter av.

«Tsjekkiske myndigheter har valgt å sette relasjonene mellom Slovakia og Tsjekkia på spill. Dette fordi Tsjekkia støtter krigen i Ukraina, mens vi i Slovakia snakker om fred, tordner Fico i et innlegg på sin offisielle Facebook-side (…)

Republikken Tsjekkoslovakia gikk i oppløsning ved fredelig deling 1. januar 1993, da Tsjekkia og Slovakia ble etablert som selvstendige stater.

Tsjekkia har nå kunngjort at de foreløpig «stanser mellomstatlige konsultasjoner med Slovakia». De to landene har uttrykt ulike syn på flere viktige saker den siste tiden, men ifølge The Guardian var dråpen som fikk begeret til å flyte over at slovakenes utenriksminister Juraj Blanar møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Tyrkia i helgen.

– Vi anser møtet mellom Blanar og Lavrov for å være problematisk, og vi mener derfor at det ikke er passende å ha mellomstatlige konsultasjoner med slovakiske myndigheter på nåværende tidspunkt, sier tsjekkernes statsminister Petr Fiala, ifølge The Guardian (…)

Fico har tidligere kalt den vestlige holdningen til krigen «en komplett fiasko».

– Jeg tror ikke på en militær løsning på konflikten, sa Fico i forbindelse med et møte mellom Slovakia, Tsjekkia, Polen og Ungarn nylig.

Han har også spådd «en smertefull løsning» på krigen» — Dagsavisen.

(Robert Fico [ˈfitsɔ] er en slovakisk politiker. Han var statsminister i Slovakia fra 2006 til 2010, fra 2012 til mars 2018 og på nytt fra 2023. Fico er utdannet jurist og har doktorgrad fra Comenius-universitetet i Bratislava. Fico grunnla det sosialdemokratiske partiet Smer – sociálna demokracia i 1999. Wikipedia.)

8. mars

Som man roper i skogen, får man svar.

Her et eksempel på ledende spørsmål i en meningsmåling. I stedet for å stille et helt åpent spørsmål, som: «Er du bekymret for at situasjonen med stadig flere kriger og mer uro i verden påvirker din personlige sikkerhet i Norge?», valgte ABC Nyheter å spørre: «Er du bekymret for at den russiske invasjonen i Ukraina på sikt kan påvirke din personlige sikkerhet i Norge?».

Hvis jeg skulle ha stilt et ledende spørsmål i motsatt retning kunne jeg ha spurt: «Er du bekymret for at NATO/Norges stadige opptrapping av krigen i Ukraina på sikt kan påvirke din personlige sikkerhet i Norge?».

ABC valgte, i kjent stil for norske medier, å be en oberstløytnant, Stine Barclay Gaasland, og krigshisseren Karsten Friis, om å kommentere.

Friis så fram til Putins død på Facebook for tre dager siden, på denne groteske måten:

Seinere samme dag:

EU truer Norge med konsekvenser hvis ikke Norge innfører EUs fjerde energimarkedspakke, med flere kabler til EU.

Jeg har sagt det før og sier det igjen: kolonimaktene i NATO og EU er farligere for Norge enn Russland. Det er også slike land som har ført krig mot Norge tidligere. Ikke Russland.

9. mars

Det skjer store ting i verden som nordmenn er uvitende om, rett og slett fordi norske og allierte medier og myndigheter vil at vi skal leve i mørket. Putin ble nylig hyllet som en superstjerne av ungdom fra hele verden. Jeg fikk vite det av en venn jeg ble kjent med gjennom Facebook. Jeg vet ikke hvordan han ble gjort kjent med det. Men i hvert fall ikke gjennom norske medier.

Er dette bra, vil det føre til noe godt? Det er et annet spørsmål. Men det er i alle fall ikke bra at norske medier og myndigheter lar oss leve i uvitenhet om forhold som endrer verden. Dette arrangementet er et symptom på det.

«Den russiske presidenten Vladimir Putin deltok i avslutningsseremonien til World Youth Festival. World Youth Festival (WYF) finner sted fra 1. til 7. mars på det føderale territoriet til Sirius. Omtrent 20 tusen mennesker fra Russland og 190 land i verden deltok i ungdomsforumet. Målet med festivalen er å bidra til å bygge forbindelser mellom unge og aktive mennesker fra hele kloden, som sammen skal bygge en felles fremtid – en multipolar verden basert på samarbeid og å finne en interessebalanse. .».

YouTube player

Noen dager etterpå hadde riktignok Dagsrevyen et innslag om dette.

10. mars

I Tyskland vurderer regjeringen å forby det største opposisjonspartiet, AfD, eller Alternativ for Tyskland. I USA prøver regjeringen med støttespillere i justisvesenet, mediene osv å hindre at den mest populære kandidaten får stille til valg.

I Norge/Vesten har det gått rutine i å stemple opposisjon som høyre-ekstrem, for å gi legitimitet til krav som ovenfor. Men hvorfor støttet USA/NATO/EU da islamofascister i land som Libya og Syria? Og hvorfor støtter de da ‘vanlige’ fascister i Ukraina?

Ove Bengt Berg har tatt en titt på AFDs partiprogram, som inkluderer gjenåpning av Nord Stream.


Tidligere utgaver: @Krigsdagbok

Forrige artikkelIndia og Nigeria dumper dollar i sin samhandel
Neste artikkelNigel Farage: Vi må forberede oss på å forlate WHO som følge av traktaten