Klassekampen i kosekroken med Nicolai Tangen

0
Illustrasjon: T. Vestaas

Klassekampen tok med seg Nicolai Tangen i kosekroken da de lagde lørdagsportrettet av ham 4. mai og unngikk å stille et eneste kritisk spørsmål.

Skribenten Øyvind Andresen har kommentert dette intervjuet i et leserinnlegg i Klassekampen som han også har publisert på sin blogg. Andresen peker på hvordan avisa lot sjansen gå fra seg til å stille Oljefondsjefen kritiske spørsmål:

Avisa kunne ha spurt om:

  • Hvordan han kan forsvare at Oljefondet har tjent 7,3 milliarder etter 7. oktober i sine investeringer i tre våpenselskaper som selger våpen til Israel. (KKs egne tall).
  • Hvordan han kan forsvare at Oljefondet er den største europeiske investoren i selskaper som opererer på den okkuperte Vestbredden.
  • Om han fremdeles forsvarer at han bygde opp sin formue før han ble oljefondsjef ved hjelp av minst fem skatteparadiser.
  • Om han fremdeles mener at selskaper som Amazon, Google og Apple – som tyner sine ansatte, overvåker sine kunder og unndrar skatt – driver «good business».
  • Om hvorfor hans lojalitet ligger hos verdens aller rikeste som disponerer mer penger enn den fattigste halvdelen av verdens befolkning.
  • Om hvorfor han driver lobbyvirksomhet for å få fondet til å investere i såkalte unoterte aksjer som ikke er på børs.
  • Om hvorfor han inviterer Greg Jensen, investeringsdirektør for verdens største hedgefond Bridgewater Associates, til Oljefondets årlige investeringskonferanse.

Eller som det heter hos Bertolt Brecht: Så mange historier – så mange spørsmål.

Men ingen av dem blir altså stilt til Norges største kapitalforvalter av «venstresidas avis», den «redaktørstyrte avisa» med det forpliktende navnet Klassekampen.


Les også: Oljefondet: Europas største investor på den okkuperte Vestbredden

Forrige artikkelBøndene går i forhandlinger med staten
Neste artikkelUSA og Russland i klinsj i Niger
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.