Stående ovasjon for ukrainsk SS-veteran i Canadas parlament

0

En veteran fra Hitlers Galicia SS-divisjon i Ukraina fikk hyllest og stående applaus i Canadas parlament. Hele nasjonalforsamling klappet entusiastisk for den 98 år gamle naziveteranen. Yaroslav Gunka ble hyllet for sin kamp for ukrainsk sjølstendighet mot Russland. Det ble ikke nevnt at han sloss for nazi-Tyskland mot Sovjetunionen, men de som inviterte ham og organiserte skandalen visste naturligvis dette.

Han har tidligere publisert bilder av seg sjøl fra fronten under andre verdenskrig.

AFP har publisert bilder av ham og beskrev Hunka, 98 år, som en «kanadisk-ukrainsk krigsveteran».

Videoer fra parlamentet viste også parlamentsmedlemmer som ga en stående applaus til den nazistiske veteranen.

Den første galisiske divisjonen ble samlet av nazistene i 1943, da Sovjetunionen tok overtaket på østfronten. Den besto av rundt 80.000 frivillige, hovedsakelig ukrainere, fra regionen Galicia, som spenner over det som nå er sørvest i Polen og det vestlige Ukraina.

I Kiev har bystyret vedtatt å oppkalle ei gate etter WW2 Waffen-SS-sjefen.

Den beryktede enheten deltok i brutale antigeriljaoperasjoner over hele Polen og Sovjet-Ukraina, og ble anklaget for massakrer og andre grusomheter mot den polske, jødiske og russiske sivilbefolkningen. Den ble knust av den røde hæren i juli 1944 og snart omdøpt til den ukrainske nasjonale hæren, før den overga seg til de vestlige allierte etter Berlins fall i mai 1945. Etter krigen flyktet noen av medlemmene av den 1. galisiske divisjonen til Canada, som har en stor ukrainsk diaspora.

Under sin tale til det kanadiske parlamentet sa Zelensky at Canada alltid har vært på «den lyse siden av historien» under tidligere kriger, og takket Trudeaus regjering for støtten den har gitt Ukraina midt i konflikten med Russland.

I slutten av august la Zelensky ut et bilde på sosiale medier, med en ukrainsk soldat med uniformsmerket til den 1. galisiske divisjonen. Kievs tropper har også blitt sett iført symbolene til den beryktede 36. Waffen-grenadierdivisjonen til SS, en av de verste av nazistenes straffeenheter, 3rd SS Panzer Division ‘Totenkopf’, og diverse hakekors og andre høyreekstreme symboler.

Våre venner på norsk venstreside i SV og Rødt bør snart innse hva slags krefter de har alliert seg med. En av de sterkeste forkjemperne for norsk støtte til Ukraina er historikeren Lars Borgersrud i Rødt. Han har blant annet studert historien om annen verdenskrig i Sovjetunionen. Begynner det ikke snart å ringe ei bjelle?

Speakeren i Canadas parlament har etterpå beklaget skandalen, uten at det endrer noen ting. Myndighetene visste hva de gjorde.

George Galloway rister Canada og landets politiske «elite» for denne svært avslørende handlingen (fra ca. 14.50):

YouTube player

Forrige artikkelNår arbeidsfolk ikke lenger har råd til å jobbe og bo i Oslo
Neste artikkelVi skal manipuleres til å akseptere en krig mot Kina