Israel teppebomber Rafah etter at Hamas har godtatt våpenhvileforslag

0
Skjermdump fra X/Twitter. Ukjent kunstner.

Israels militære intensiverte teppebombingen av Rafah mandag kveld 6. mai, akkompagnert av invasjon på bakken kort tid etter at Hamas gikk med på et amerikansk formidlet våpenhvileforslag.

Dette skriver Middle East Eye.

Kanalen fortsetter:

Den lille byen som er hjem for 1,5 millioner fordrevne palestinere ble truffet med luftangrep og artilleribeskytninger, ifølge palestinske nyhetskanaler. Flere personer er rapportert drept og såret.

En palestinsk journalist rapporterte bluss på nattehimmelen og lokalbefolkningen rapporterte om dusinvis av rekognoseringsdroner som fløy over hodene deres.

Nyhetsbyrået Wafa og egyptiske medier sa at israelske militærkjøretøyer rykket frem mot den palestinske siden av Rafah-krysset med Egypt, så vel som Karem Shalom-krysset med Israel.

Det israelske militæret kunngjorde at de gjennomfører målrettede angrep mot Hamas øst i Rafah.

De militære angrepene på Rafah kommer etter at Hamas kunngjorde at de godtok et våpenhvileforslag fra Qatar og Egypt.

Forslaget omfatter tre faser, hvor den første fasen krever en fullstendig tilbaketrekking av israelske tropper fra Netzarim-korridoren og tilbakeføring av fordrevne palestinere til sine hjem. Den andre fasen innebærer en kunngjøring om permanent stans av militære operasjoner. I den siste fasen ville det bli en fullstendig slutt på blokaden av Gazastripen.

I bytte vil Israel forventes å løslate et uspesifisert antall palestinske fanger, trekke sine tropper tilbake fra visse regioner på Gazastripen og la palestinere reise fra sør i territoriet til nord.

Mens land i regionen, inkludert Qatar, Egypt og Tyrkia, ønsket Hamas’ aksept av forslaget velkommen, sa kontoret til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at Israel gikk videre med sin invasjon av Rafah.

Avisa Jerusalem Post stiller seg åpenbart bak angrepet med en lederartikkel med tittelen: Rafah: Act now or suffer the consequences. Mens Haaretz skriver: Israelis Must Stop the Slide Toward an Operation in Rafah.

Dette angrepet begynte natt til i dag 7. mai 2024, så dette er bare en øyeblikksrapport.


SISTE: IDF har tatt kontroll over Rafah-overgangen PUBLISERT SOM EN VIKTIG MELDING KLOKKEN 07:05 Det melder nyheitsbyrået Reuters som siterer det israelske forsvaret (IDF) sin militærradio. IDF skal ha tatt kontroll over den palestinske sida av grenseovergangen Rafah. (NRK)

Forrige artikkelFred. Olsen plumper i Akersmyra
Neste artikkelTrusler fra London og Paris utløser atomvåpenøvelse fra Russland