Trusler fra London og Paris utløser atomvåpenøvelse fra Russland

0

Hvis det finnes noen historikere om 100 år vil de antakelig si at den verdenskrigen som hadde pågått med stadig økende innsats fram til 2024 fikk en ny vending da Storbritannia og Frankrike truet med å gå tyngre inn i krigen mot Russland og Russland svarte med å gjennomføre en øvelse på bruk av atomvåpen.

Lek ikke med ilden – vi lever i ekstremt farlige tider

Russlands militære har parert krigerske uttalelser fra tjenestemenn og lovgivere i Washington, Paris og London om utplassering av tropper i Ukraina ved å kunngjøre øvelser som involverer atomvåpen på slagmarken.

Vi har advart mot denne krigen siden 2014, ikke minst fordi den kan bli et kjernefysisk ragnarok. Det har vært umulig å få gehør for denne analysen i de «redaktørstyrte mediene» i Norge, samt blant de krigskåte politikerne på Stortinget. De fortsetter å hisse til mer krig som om det var en fotballkamp de var med på.

«Russland bløffer ikke»

Den russiske nyhetskanalen Sputnik har snakket med tidligere oberstløytnant Earl Rasmussen, en veteran fra den amerikanske hæren som nå er uavhengig observatør for militære og utenrikssaker, om hva den russiske øvelsen betyr.

Han svarer slik:

«Dette er et signal til de vestlige lederne om at russerne mener alvor. De bløffer ikke», sa den pensjonerte oberstløytnanten i den amerikanske hæren Earl Rasmussen til Sputnik, og kommenterte mengden av uttalelser fra det russiske militæret, Kreml og utenriksdepartementet om russiske militærstyrkers planer om å holde taktiske atomvåpenøvelser i den sørlige delen av landet i det midtre militærdistriktet mot NATO-trusler i Ukraina.

«Hvis de vestlige lederne eskalerer dette ytterligere med direkte engasjement, vil Russland engasjere dem direkte: og de vil ødelegge styrkene deres, og potensielt for å beskytte den russiske staten vil det kunne føre til at taktiske atomvåpen [blir brukt]. Dette er ikke bra: Dette vil tvinge frem en eskalering og til slutt føre til en total atomkrig», advarte Rasmussen.

«Jeg tror ikke at Russland ønsker å gjøre dette. Jeg tror de prøver å sende et signal for å advare de vestlige lederne fra å eskalere ytterligere», la den amerikanske hærveteranen til.

Russland vil behandle F-16 som bærere av atomvåpen

Russland vil behandle F-16 multi-rolle jagerfly operert av Ukraina som potensielle bærere av atomvåpen, sa det russiske utenriksdepartementet mandag.

«Vi kan ikke se bort fra det faktum at disse flyene er plattformer med to formål som kan brukes både til kjernefysiske og ikke-kjernefysiske oppgaver … Uansett hvilken modifikasjon av flyet som vil bli levert [til Ukraina], vil vi behandle dem som atomkompetente og vi vil vurdere dette skrittet til USA og NATO som en målrettet provokasjon», sa departementet i en uttalelse.

Departementet advarte videre regimet i Kiev og dets vestlige givere om at deres hensynsløse oppførsel drev konflikten i Ukraina til et punkt uten retur.

– Regimet i Kiev og dets vestlige sponsorer bør innse at deres hensynsløse skritt bringer situasjonen nærmere et punkt der det vil oppnå «kritisk masse» og eksplodere», sa departementet. Departementet sa også at noen NATOs medlemsland målrettet drar alliansen inn i en direkte væpnet konflikt med Russland.

Fransk UD: Vi vil ikke sende soldater til Ukraina

Det franske utenriksdepartementet har sagt at rapporter om utplassering av franske tropper til Ukraina er falske i en uttalelse på sin side på det sosiale nettverket X.

«Desinformasjonskampanjer om Frankrikes støtte til Ukraina er like aktive som alltid,» heter det i uttalelsen. «Frankrike har ikke sendt tropper til #Ukraina», hevdet fransk UD.

Tidligere har medieoppslag sagt at Frankrike har sendt 1500 soldater til Ukraina, med henvisning til en uttalelse fra tidligere amerikansk viseforsvarsminister Stephen Bryen.

Ubekreftede meldinger fra fronten i Donbass sier imidlertid at soldater fra den franske Fremmedlegionen er drept i trefninger der. Vi har ikke bekreftede meldinger om dette.

Russland har innkalt den britiske og den franske ambassadøren inn på teppet etter uttalelsene fra London og Paris.

Forrige artikkelIsrael teppebomber Rafah etter at Hamas har godtatt våpenhvileforslag
Neste artikkelTyskland: Grønne mest tilbake, AfD holder posisjonen, BSW fast over sperregrensa