Israel teppebomber Gaza uten mål i sikte

0
Photo: Palestine Chronicle.

Den palestinske motstanden konfronterer fortsatt den israelske hæren på flere fronter.

Av nyhetsdesken i The Cradle, 12. mai 2024.

Flere titalls palestinske sivile har blitt drept og skadet i løpet av de siste 24 timene av intense israelske bombardementer over Gaza. 

Israelske fly har fortsatt å bombe det nordlige, sentrale og sørlige Gaza nådeløst.

«18 martyrer og seks sårede ble innlagt på Kuwait Hospital» i den sørlige byen Rafah, fortalte medisinske kilder til nyhetsbyrået WAFA 12. mai. Barn var blant dem som ble drept av israelske angrep mot Rafah. 

«Israelske stridsvogner åpnet ild mot sivile hjem i de østlige områdene av Deir al-Balah og Maghazi», la WAFA til.

Israelsk artilleribeskytning slo til i Gaza bys Al-Zaytoun-område i nord. Over et dusin sivile er fortsatt fanget under ruinene der, ifølge WAFA. Flere sivile ble også drept i bombingen av Jabalia i nord i Gaza.

Et israelsk quadcopter åpnet ild ved UNRWA-klinikken i flyktningleiren Jabalia.

«Våre nødhjelpsmannskaper mottar mange oppfordringer om hjelp», sa sivilforsvarets talsmann, Mahmoud Basal, og la til at det er «alvorlig vanskelig og farlig for sivilforsvarsmannskapene å hjelpe sivile fordi de selv ikke har immunitet og er mål for de israelske okkupasjonsstyrkene».

Det intensiverte bombardementet kommer mens israelske tropper er engasjert i harde sammenstøt med den palestinske motstanden nord i Gaza.

Hamas’ Qassam-brigader angrep israelske styrker med tungt kaliber bombekastergranater i Al-Zaytoun-området 12. mai, sa gruppen i en uttalelse.

Den 11. mai gjenoppsto intense sammenstøt i Al-Zaytoun, måneder etter at Tel Aviv hevdet at Hamas var blitt beseiret nord i enklaven. Den israelske hæren er også utplassert til byen Jabalia nord for Gaza by, hvor den nå sier at krigere fra Hamas’ væpnede fløy har omgruppert seg.

Qassam-brigadene har også fortsatt å konfrontere israelske styrker som opererer i den sørlige byen Rafah, hvor hæren nylig startet en operasjon for å ta kontroll over grenseovergangen til Egypt. Tel Aviv hadde i flere måneder hevdet at Rafah er Hamas’ siste høyborg, til tross for dets fortsatte tilstedeværelse, sammen med andre fraksjoner, over hele Gaza.

Det er skutt raketter fra Rafah mot posisjonene til Tel Avivs styrker og nærliggende bosetninger de siste to dagene.

– Hamas har militær kapasitet og den vedvarer, og vi klarer ikke å stoppe dem selv om vi fortsetter å angripe, sa tidligere leder av Israels nasjonale sikkerhetsråd, Giora Eiland, lørdag.


Forrige artikkelFNs generalforsamling stemte overveldende for palestinsk medlemskap
Neste artikkelIndia og Nigeria dumper dollar i sin samhandel
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.