Israel stenger Al Jazeera, politiet raidet kontoret

0
Skjermdump fra Al Jazeera.

Ordren tillater den israelske regjeringen å stenge sendinger, blokkere utgiverens nettsted og konfiskere utstyr.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 2. mai, 2024.

Den israelske regjeringen vedtok enstemmig søndag å stenge Al Jazeera, og israelsk politi raidet kontoret til den qatarske mediebedriften etter avgjørelsen.

Israel bans Al Jazeera: What does it mean and what happens next?

Den utvidete ordren stenger Al Jazeera-sendinger, tillater konfiskering av utstyret og blokkerer utgiverens nettsted. Israelsk politi konfiskerte kameraer og annet utstyr fra et hotellrom som Al Jazeera har brukt som kontor.

I en uttalelse kalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu Al Jazeera et «talerør for Hamas» og hevdet at kanalens dekning hadde satt israelske tropper i fare. «Al Jazeera-journalister skadet Israels sikkerhet og hisset opp mot soldater», sier han.

USA har også kritisert Al Jazeeras dekning av den israelske nedslaktingen av palestinere i Gaza. Tilbake i oktober rapporterte Axios at utenriksminister Antony Blinken hadde bedt qatarerne om å «skru ned volumet på Al Jazeeras dekning fordi den er full av anti-israelsk oppvigleri».

Al Jazeera fordømte det israelske trekket og sa at det ville «forfølge alle tilgjengelige juridiske kanaler gjennom internasjonale juridiske institusjoner» for å bekjempe forbudet.

«Israels pågående undertrykkelse av den frie pressen, sett på som et forsøk på å skjule sine handlinger på Gazastripen, står i strid med internasjonal og humanitær lov», sa utgiveren i en uttalelse.

Al Jazeera nevnte også Israels angrep på journalister i Gaza, der over 100 har blitt drept i bombekampanjen. «Israels direkte målretting og drap på journalister, arrestasjoner, press og trusler vil ikke avskrekke Al Jazeera», heter det i uttalelsen.

Israel gikk til aksjon mot Al Jazeera under en ny lov som gir regjeringen makt til å stenge alle utenlandske nyhetskanaler. Forbudet varer i 45 dager, men kan forlenges i ytterligere 45 dagers perioder.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israeli Cabinet Votes To Shut Down Al Jazeera, Police Raid Office

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også:

Angrep på ytringsfriheten i USA:

Forrige artikkelEkspertene briljerer igjen
Neste artikkelKrigsdagbok del 108 – 26. februar til 3. mars 2024
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.