Israel skal bombe, drepe, terrorisere og sulte ut palestinerne i Gaza

0
John Mearsheimer

Av Trond Ali Linstad.

Vi gir ordet til John Mearsheimer, professor i politisk vitenskap ved Universitetet i Chicago. Internasjonalt kjent og respektert forsker og historiker. Her om Israels massakre, ødeleggelser og utsulting av palestinerne i Gaza.

Mearsheimer peker på at Israel har store problemer, ikke minst i Gaza. Han spør:

  • Hva er det Israel ønsker i Gaza? Hvorfor er det Israel utsulter palestinerne? Hvorfor er det de dreper palestinerne? Hvorfor gjør de Gaza ubeboelig? Det er veldig enkelt. De vil drive palestinerne ut.

Israel står for «etnisk rensing» av palestinere i Gaza

Staten Israel vil drive palestinerne ut; de står for «etnisk rensing» i Gaza, mener professor Mearsheimer. Han viser til hvordan Israel har gjort det før, og fortsatt nå:

  • Da Israel i 1948 ble opprettet, og hundretusener av palestinere ble drevet ut ved våpenmakt og ‘etnisk rensing’ for Israel å ta over palestinsk

land. Samme historie i 1967, med israelsk okkupasjon av mer land, og fordriving – ‘etnisk rensing’ – av nye tusentall palestinske sivile

  • Slik vokste Israel fram, og gjør det fortsatt – nå i Gaza. Med rasering av hus og boliger, ved å gjøre Gaza ubeboelig. Drive palestinerne bort, med «etnisk rensing» på nytt.

«Det større Israel»

Mearsheimer peker på «Det større Israel» nå. «Det større Israel» kontrollerer i dag «alt mellom elva (Jordan-elva) og sjøen (Middelhavet)». Det innbefatter tre landområder: 1. Arealet innen «den grønne linje» (Israel før 1967-krigen), 2. Gaza og 3. Vestbredden.

Innen «Det større Israel» bor det i dag rundt 7,3 millioner palestinere og 7,3 millioner israelske jøder. Mearsheimer spør: Hvordan har Israel tenkt å forholde seg til dette «større Israel» med omtrent samme antall av de to sider av befolkningen?

Israel har fire valg

Mearsheimer mener Israel har fire grunnleggende valg:

  1. Et demokratisk «større Israel». Det vil ikke skje, for det vil ikke bli en demokratisk, jødisk stat. Israel vil motsette seg dette.
  2. To-stats løsning. Alle snakker om to-stats løsning. Men det vil heller ikke skje. Motsetninger mellom de to folkegruppene er for store. Palestinerne må finne seg i å leve i et stort, åpent utefengsel som i Gaza.
  3. Tredje løsning er apartheid. Det vil si, som det nå er i Israel. Gå til store humanitære organisasjoner som bretter ut fakta om at Israel er en apartheid-stat.
  4. «Etnisk rensing.»Dette betyr å bli kvitt de fleste palestinere som bor i Gaza og på Vestbredden og skape et «større Israel» som helt er dominert av israelske jøder».

Israels mål

Professor Mearsheimer sier det er viktig å forstå hva Israel nå ønsker å gjøre. Vestlige medier legger vekt på dette: 1. – Israel ønsker å vinne over; eliminere, Hamas. Det har ikke Israel kunnet gjøre. 2. Israel vil ha tilbake gislene, noe som vist seg vanskelig nok. Hvordan gå fram?

  • Det viktigste mål for Israel som ikke diskuteres i vestlige medier – er å «rense» Gaza. Dette fordi: 1.  Det er slik du kommer ut av apartheid.  2. – Den eneste måten å eliminere Hamas på, er å «rense» Gaza: å drive alle palestinerne ut. Du løser ved dette to aktuelle oppgaver: apartheid-problemet og Hamas-problemet.

Mer «etnisk rensing»

  • Gå for Hamas, det er viktig mål. For å oppnå etnisk rensing, må du drepe betydelig antall sivile palestinere egentlig uskyldige palestinere, ikke Hamas. Du trenger å drepe mange, noe som bestemt oppfordrer palestinerne til å dra bort. Gjør området ubeboelig. Og i tillegg: Sult ut befolkningen.

Dette skal gjøres verre og verre, mener Mearsheimer. Slik Israel nå gjør det.

Forrige artikkelFilantropiske stiftelser – stat i staten?
Neste artikkelFlere tusen døde etter overføring av infisert blod i Storbritannia