Hovedsponsor for Eurovision er fra Israel

0

Israels deltakelse i Eurovision Song Contest er kontroversiell – for å si det forsiktig. På et tidspunkt der Israel dreper sivile menn, kvinner og barn i tusenvis og den internasjonale domstolen har anklaget Israel for folkemord, er det nokså spesielt at landet ikke blir møtt med en kulturell boikott, eller i det minste blir utelukket fra Melodi Grand Prix – eller som det korrekt heter nå: Eurovision Song Contest!

Og hvem er det egentlig som finansierer denne sangkonkurransen?

Går du inn på nettsidene vil du se navnet Moroccanoil.

Men hvem er de? Er de fra Marokko? Nei, de har ingenting med Marokko å gjøre, og det er heller ikke et oljefirma, hvis noen skulle tro det.

CNN stilte det samme spørsmålet og skriver:

How Morocco’s Argan fueled a $62 million Israeli business and became a scientific experiment.

Forbrukere, inkludert de i Marokko, ble overrasket over å høre merkevarens opprinnelse på grunn av navnet «MoroccanOil», og selskapet fremhevet aldri Marokko: hvorfor det valgte navnet, landets rolle i produksjonsprosessen, og det er heller ikke den opprinnelige kilden for sin rå stjerneingrediens, arganolje.

CNN besøkte merkevarens produksjonsanlegg i Israel, som ligger i et ubestemmelig lager «to timer nord for Jerusalem», der MoroccanOil produserer 80% av produktet sitt, med en produksjon på 150.000 flasker om dagen, solgt i over 40 land over hele verden.

(Fra Wikipedia: Arganolje er en vegetabilsk olje som fremstilles av fruktene til argantreet. Oljen brukes både til matlaging, kosmetikk og naturmedisin. Frukten er en steinfrukt, og fruktkjøttet blir ofte brukt som geitefôr. Steinen knekkes, og oljen fremstilles ved å presse kjernene.)

Gründeren Carmen Tal er fra Tel Aviv og har vært nøye med å ikke nevne Israel i noe markedsføringsmateriell. MoroccanOil er et navn som sannsynligvis er valgt for å avlede oppmerksomheten fra opprinnelseslandet.

Les også: Unraveling MoroccanOil’s Ties to Israel

Forrige artikkelLovforslag om å sende college-demonstranter til Gaza
Neste artikkelTi kniver i hjertet