Freyr-gründer soper til seg et tresifret millionbeløp

0

Tidligere styreleder Torstein Dale Sjøtveit sitter igjen med et tresifret millionbeløp etter å ha solgt seg helt ut av det statsbackede batteriselskapet Freyr.

Dette skriver Finansavisen og fortsetter:

Nå tyder ferske regnskapstall på at han dumpet resten av aksjebeholdningen på tampen av fjoråret kort tid etter. Sjøtveit var en av gründerne bak Freyr og han har vært en av de større aksjonærene. Aksjene har han eid via investeringsselskapet ATS, som er eid 26 prosent av Sjøtveit, mens resten eies av hans kone og tre barn.

Eivind Salen fra Motvind Norge kommenterer på Facebook.

La det være klart: Det er staten med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen som har gjort Torstein Dale Sjøtveit til tresifret millionær. Staten har blåst denne «grønne» bløffen opp til himmels. Fire milliarder i statsgaranti, hvem er det som får sånt da? Og det i ei tid da vanlige mennesker sliter hardt for å få endene til å møtes.

I ei tid da 150.000 husstander sier de er «ille ute» økonomisk er det verdt å merke seg at styremedlemmene i Freyr får flere millioner kroner hver i styrehonorarer i år også. Det har generalforsamlingen i selskapet nå vedtatt. Samtidig er det kun kort tid til regjeringen kommer med en ny tiltakspakke for batteriselskapene i Norge, og i den pakka ligger det milliarder.

E24 skriver:

Tirsdag var det generalforsamling i det norske batteriselskapet Freyr.

Den foregikk ikke på kontoret i Oslo eller i Mo i Rana, hvor Freyr – kanskje – skal bygge en stor fabrikk.

Generalforsamlingen ble isteden avholdt i Luxembourg. Det er der selskapet formelt sett er hjemmehørende.

Regjeringa har lovet Freyr lånegarantier på 4 milliarder kroner dersom det blir noe av batterifabrikken i Mo i Rana. Og konsernsjefen regner med at det er flere milliarder å hente fra statskassa.

Collage Eivind Salen.

– Jeg har god dialog med regjeringen og vet at de har god dialog med Freyr. Jeg føler meg trygg på at regjeringen vil komme med virkemidler slik at det blir bygd fullverdige verdikjeder for battericelleproduksjon i Norge også, sier Jensen.

Hvem er denne Jensen? Ifølge Wikipedia er han bror av Siv Jensen.

Spekulantene har naturligvis skjønt det for lengst. Hvis de bare snakker vakkert om «klimamålene» og det «grønne skiftet» vil regjeringa kaste milliardene etter dem. Det spiller ingen rolle at strategien er meningsløs og prosjektene spinnville, drømmefrabrikkene har tatt over for de virkelige fabrikkene, de som skapte virkelige ting og la grunnlag for velstanden i Norge.

Nå skal det bli slutt på velstanden for 95% av befolkninga mens spekulanter og utenlandsk finanskapital plyndrer statskassa og Oljefondet.

Forrige artikkelBlir det flertall for årets jordbruksoppgjør – hvordan kan vi påvirke framover?
Neste artikkelUkrainske nazister hyllet i det britiske parlamentet