Eliteuniversiteter er en del av imperiet

0
The Harvard Memorial Hall, at Harvard University, in Cambridge, Massachusetts.

Studentprotestene mot det pågående folkemordet i Palestina som USA er direkte involvert i, fikk den herskende klassen til å sette seg opp i stolene sine, skriver Groundzero.

Det var en trussel mot fortjenestemarginene deres, det truet med å avsløre deres aktive deltakelse i det pågående folkemordet, det truet deres monopol på narrativer og deres monopol på å forme bevisstheten til store deler av samfunnet. Med andre ord, folk ville begynne å forstå at universitetene er enda et verktøy i imperiets verktøysett sammen med militæret og et militarisert politi.

Etter bevegelsen for å stoppe Vietnamkrigen, har universitetene jobbet hardt for å gjenoppbygge sitt image og omforme det fysiske og psykologiske rommet på campus, for at ikke noe slikt skulle skje – men det gjorde det mot alle odds.

Netanyahu, som driver folkemordet i Palestina, er utdannet fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) i 1976. Han jobbet også i Boston Consulting Group hvor han ble venn med Mitt Romney. Den økonomisk-politiske eliten har ei svingdør mellom regjeringer, selskaper, internasjonale finansinstitusjoner (Verdensbanken, IMF) og selvfølgelig akademia. Ta tilfellet med Larry Summers – som begynte å undervise i økonomi i Harvard, fortsatte med å bli sjeføkonom i Verdensbanken, sekretær for US Treasury (1999), president for Harvard University (2001), uverdig exit (misogyni er en grunn) fra Harvard landet ham i et Hedge Fund etterfulgt av å bli direktør for Det hvite hus USAs nasjonale økonomiske råd i Obama-administrasjonen. Minouche Shafik, den nåværende presidenten for Columbia University har vært visepresident for Bank of England, visepresident for Verdensbanken, administrerende direktør for Det internasjonale pengefondet.

Eliteuniversiteter er kapitalforvaltere

Eliteuniversiteter er hedgefond knyttet til eiendomsimperier drevet av milliardærer med lukrative forskningsforgreininger sammenvevd med den militære overvåkingsstaten og en investering i utdanning som gjør deres enorme eierandeler skattefrie.

Det fremste eksemplet er Harvard University Endowment.

Harvard verste universitet for det frie ordet – fikk 0 poeng av 100 mulige

Harvard University er offisielt 2023s verste universitet for ytringsfriheten.

Foundation for Individual Rights and Expression (FIRE) ga ut sin årlige rangering for ytringsfrihet på universitetet på onsdag, som kalte ytringsfriheten ved Ivy League-skolen «en avgrunn».

«Jeg er ikke helt overrasket,» sa Sean Stevens, direktør for meningsmåling og analyse ved FIRE, til The Post. «Vi har gjort disse rangeringene i årevis nå, og Harvard er konsekvent nær bunnen.»

Til tross for å være den mest anerkjente akademiske institusjonen i landet, mottok Harvard en rangering på 0,00 poeng for ytringsfrihet på en 100-punkts skala – hele 11 poeng bak det nest dårligste universitetet.

FIRE sier at den dystre poengsummen var «generøs», med tanke på at Harvards faktiske poengsum var -10,69, ifølge beregningene.

Her er kriteriene FIRE bruker.

Harvard gets worst score ever in FIRE’s College Free Speech Rankings

Harvard er konsekvent rangert som et av de beste universitetene i USA. Men FIRE befinner seg ofte i den merkelige posisjonen å gi denne all-star akademiske skolen strykkarakterer.

Enkelt sagt, Harvard har aldri prestert godt i FIREs College Free Speech Rankings, og endte under 75 % av skolene som ble spurt i hvert av de siste fire årene.

I 2020 rangerte Harvard 46 av 55 skoler. I 2021 rangerte den 130 av 154 skoler. I fjor rangerte den 170 av 203 skoler. Og i år fullførte Harvard sin nedadgående spiral på dramatisk vis, og kom helt sist med den dårligste poengsummen noensinne: 0,00 av mulige 100,00. Dette gir den den beryktede utmerkelsen som den eneste skolen rangert i år med et «Abysmal» (avgrunnsaktig, o.a.) samtaleklima.

Det er Harvards praksis med de-platforming og avsettelse av forskere som ikke følger woke-linja som har plassert universitetet på den æreløse jumboplassen.

Forsker fikk munnkurv etter stor Harvard-donasjon fra Zuckerberg

Forrige artikkelMed Flexner-rapporten kunne tradisjonell medisin diskrediteres
Neste artikkelLovforslag om å sende college-demonstranter til Gaza