De som har vettet i behold må nå samle seg

0
Trengs det en kulturlåve?
Av Jan Hårstad.

Det var natt til søndag 28 april og jeg lå urolig og mintes et gammelt prosjekt jeg hadde som medlem av Rødt rundt 2000. Den gang var det jo fremdeles litt dynamiske muskler i miljøet som gjorde at en kunne se litt framover i tid.

På det tidspunkt skrev jeg et brev til Sentralstyret i Rødt eller RV som det vel het den gang og foreslo følgende: Rødt/RV bør ta sikte på å samle inn penger til innkjøp av et lite småbruk hvor det fantes en låve. På dugnad skulle en da gjøre denne låven om til en møteplass og et slags studiesenter med plass til bøker. Jeg tilbød at mitt eget arkiv/bibliotek kunne gå rett til en slik kulturlåve.

Ifølge et medlem av Sentralstyret mente mange der at dette var en meget god ide, men allikevel ble den aldri realisert.

Senere i livet samarbeidet jeg med Odd Nerdrum om hans dramatiske verker og vanket på hans låve like utenfor Stavern. Her var jo låven veldig påkostet da til mottak av elever fra alle verdens hjørner og plass til store atelier, men det er virkelig en imponerende låve.

Så kom jeg på sporet av at Hans Gaarder (1960-2021) var en drivkraft bak kulturlåven på Gran som jeg bare har sett fotografier av, men bare disse begeistret meg. Det var akkurat noe slikt jeg hadde forestilt meg.

Nå ser jeg det at Pål Steigan har invitert til en slags sommer-debattseminar i italienske Tolfa og der kunne jeg tenkt meg å være om det ikke var for varmt for meg. Det er også et tegn i tiden for dette: nå må vi begynne å snakke sammen vi som fremdeles har noe av vettet i behold.

Det store prosjektet til globalistene er avskaffelse av ytringsfrihet og overvåkning av alle ytringer ved hjelp av kunstig Intelligens. Som det sikkert begynner å demre for de fleste så er det storkrigene mot Kina-Russland og Iran som står på dagsorden.

Nå har vi så dårlig tid at vi må ta det helt rolig. Vi trenger en omfattende debatt om miljøene rundt TrønderRød, steigan.no og Derimot skal gå i gang med prosjektet om Kulturlåven. Loddet er kastet, vær så god kom med synspunkter.


Kommentar: Hva må gjøres?

Dette er et leserinnlegg. Vi lar det gjerne stå som utgangspunkt for debatt.

Hva må gjøres? – Red.

Forrige artikkelNetanyahu sier en arrestordre fra ICC vil være «antisemittisk hatkriminalitet»
Neste artikkelColombia bryter båndene med Israel