– Ukraina administreres av Apple, Microsoft og Amazon

0
Presentasjon av det digitalt styrte Ukraina på møte i WEF.

Ukraina er prøvekanin for «Den fjerde industrielle revolusjonen» til Klaus Schwab og World Economic Forum. All teknologi i landet administreres av Apple, Microsoft, Amazon. Og regjeringa gjør i utgangspunktet ikke annet enn å føre krig. Dette sier Tom-Oliver Regenauer i intervju med den uavhengige journalisten Milena Preradovic.

Ukraine – Testgelände für Überwachungs-App durch internationale Organisationen (Tom-Oliver Regenauer im Interview mit Milena Preradovic)

Tom-Oliver Regenauer er journalist, forfatter, musikkprodusent, tekstforfatter og manager. Han har nylig gitt ut boka «TRUMAN SHOW: Texts on turning times, technocracy and corporatism II».

Han forteller om hvordan Ukraina styres via en app, Diia-app, som er en smarttelefon-app som har undertittelen «State in a Smartphone».

Jeg tror det kan være flere nå, men det hadde mellom 70 og 100 funksjoner da jeg skrev artikkelen. Og det spiller ingen rolle om du vil betale inn skatt, om du trenger førerkort, om du trenger avtaler med kommunen. Uansett hva du gjør og hvor enn du samhandler med staten, kan det bare gjøres gjennom denne appen. Og hvis du har denne appen på smarttelefonen din, må du identifisere deg biometrisk med denne appen. Det betyr ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykkskanning for også å låse opp tredjepartsapper. Dette betyr at hvis jeg vil åpne Spotify og høre på musikk, må jeg først identifisere meg på smarttelefonen min. Og staten kan selvsagt bruke denne funksjonen, som er oppstrøms, en tredjepartsapp, til å si at Rumble-videoappen i fremtiden ikke lenger vil være tillatt på smarttelefonen din i vårt land. Dette betyr at når du så identifiserer deg for Staten i Smartphone-appen, vil den fortelle deg at du ikke lenger kan bruke Rumble. Og så fungerer appen bare ikke lenger. Eller Bitcoin-lommebøkene dine eller noe.

Alt dette er administrert av Big Tech, av de vanlige Big Tech-mistenkte fra Silicon Valley. Fremfor alt Amazon, Microsoft og Apple eller Google.

Og det finnes ikke noen motstand i Ukraina lenger på grunn av krigssituasjonen. Det finnes ikke flere kritiske medier. Det er ikke flere opposisjonelle TV-kanaler.

Milena Preradovic: Og som du skriver, er den digitale valutaen ment å bli introdusert i Ukraina i år?

Tom-Oliver Regenauer: Akkurat, dette var planlagt våren i år, ifølge den ukrainske sentralbanken. Jeg husker ikke nøyaktig dato, men jeg tror det var mars, april. Artikkelen sier nøyaktig, med lenke til sentralbankens pressemelding, når den ukrainske digitale valutaen rulles ut. Du har det selvfølgelig også i smarttelefonappen. Dette betyr at hvis jeg som ukrainer går på nettet og legger ut anti-regjeringsinnhold på Facebook eller et annet sted, blir lommeboken min raskt blokkert og jeg er pengeløs fordi jeg ikke lenger kan handle. Jeg kan ikke lenger kjøpe gass og er i hovedsak ufør. Staten har da full kontroll over borgerens liv via smarttelefonen.

Dette er helt i tråd med de planene World Economic Forum har for Ukraina, slik det er skissert i WEFs egne dokumenter:

World Economic Forum and Ukraine Agree to Work Towards Country’s Digital Transformation

Davos-Klosters, Sveits, 18. januar 2024 – World Economic Forum og Ministry of Digital Transformation of Ukraine har kunngjort sin felles interesse i å etablere et senter for den fjerde industrielle revolusjonen (C4IR) i Ukraina, med fokus på statlige teknologier.

Intensjonsavtalen om å etablere «GovTech»-senteret i Kiev ble signert av Børge Brende, president for World Economic Forum og Mykhailo Fedorov, visestatsminister for innovasjon, utvikling av utdanning, vitenskap og teknologi, og minister for digital transformasjon, Ukraina .

«Vi berømmer det inspirerende arbeidet til Ukrainas departement for digital transformasjon når de implementerer en sterk digitaliseringsagenda under de mest utfordrende omstendighetene. Dette beviser ikke bare motstandskraften til Ukrainas regjering og innbyggere, men også den digitale infrastrukturen i landet, sier Jeremy Jurgens, administrerende direktør, World Economic Forum, Sveits. «Opprettelsen av et nytt senter i Ukraina vil utvilsomt hjelpe Ukraina med å utvikle nye partnerskap og styrke GovTech-agendaen».

I de siste årene har Ukraina utviklet seg til et globalt GovTech-kraftverk, og har blitt det første landet med et digitalt ID-system som kan brukes over hele landet og det fjerde i Europa som lanserer et digitalt førerkort. I tråd med Ukrainas mål om å gjøre 100% av offentlige tjenester tilgjengelig på nettet, bruker nesten 20 millioner ukrainere allerede Diia-applikasjonen, som lar dem få tilgang til viktige dokumenter og offentlige tjenester.

Forrige artikkelDrømmen om det tapte imperiet
Neste artikkelAstraZeneca innrømmer at deres Covid-vaksine kan forårsake sjeldne bivirkninger