AstraZeneca innrømmer at deres Covid-vaksine kan forårsake sjeldne bivirkninger

0
Shutterstock

Farmasøytisk gigant blir saksøkt i gruppesøksmål for påstander om at vaksinen deres forårsaket død og alvorlig skade i dusinvis av saker. Dette skriver avisa The Telegraph.

Avisa nevner Jamie Scott som fikk hjerneblødning etter covid-vaksinen. Han satt igjen med en permanent hjerneskade etter å ha fått en blødning dagen etter Covid-vaksinen.

AstraZeneca har for første gang innrømmet i rettsdokumenter at Covid-vaksinen kan forårsake en sjelden bivirkning, i en tilsynelatende helomvending som kan bane vei for en juridisk utbetaling på flere millioner pund.

Den farmasøytiske giganten blir saksøkt i et gruppesøksmål for påstander om at vaksinen, utviklet med University of Oxford, forårsaket død og alvorlig skade i dusinvis av tilfeller.

Advokater hevder at vaksinen ga en bivirkning som har hatt en ødeleggende effekt på et antall familier.

Den første saka ble anlagt i fjor av Jamie Scott, en tobarnsfar, som satt igjen med en varig hjerneskade etter å ha fått en blodpropp og en blødning på hjernen som har hindret ham i å jobbe etter at han fikk vaksinen i april 2021. Sykehuset ringte kona hans tre ganger for å fortelle henne at mannen hennes kom til å dø.

AstraZeneca bestrider påstandene, men har akseptert, i et juridisk dokument sendt til High Court i februar, at deres Covid-vaksine «i svært sjeldne tilfeller kan forårsake TTS».

TTS – som står for Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome – fører til at folk får blodpropp og lavt antall blodplater.

51 saker har blitt anlagt for High Court, med ofre og sørgende slektninger som søker erstatning anslått til å være verdt opptil 100 millioner pund.

Les også:

Forrige artikkel– Ukraina administreres av Apple, Microsoft og Amazon
Neste artikkelRegjeringa med enda flere milliarder til våpenindustrien