Nicaragua reiser sak mot Tyskland for å støtte Israels folkemord

0

HAAG, Nederland — Nicaragua ba mandag FNs øverste domstol om å stanse tysk militærhjelp og annen bistand til Israel, og hevdet at Berlins støtte muliggjorde folkemord og brudd på internasjonal humanitær lov i Israel-Hamas-krigen i Gaza.

Dette skriver Time Magazine.

Da landets ambassadør i Nederland, Carlos José Argüello Gómez, åpnet Nicaraguas sak ved Den internasjonale domstolen, sa han til det 16 personer store dommerpanelet at «Tyskland unnlater å overholde sin egen forpliktelse til å forhindre folkemord eller å sikre respekt for internasjonal humanitær lov».

Mens saken brakt av Nicaragua dreier seg om Tyskland, tar den indirekte sikte på Israels militærkampanje i Gaza etter de dødelige angrepene 7. oktober da Hamas-ledede militanter stormet inn i det sørlige Israel og drepte rundt 1200 mennesker. Mer enn 33.000 palestinere er drept i Gaza, ifølge territoriets helsedepartement. Israels angrep skiller ikke mellom sivile og stridende, men den har sagt at kvinner og barn utgjør flertallet av de døde.

Israel benekter på det sterkeste at angrepet deres utgjør folkemordshandlinger, og sier at de handler i selvforsvar. Den israelske juridiske rådgiveren Tal Becker sa tidligere i år til dommere ved domstolen at landet kjemper en «krig de ikke startet og ikke ønsket».

Men Nicaragua avviste dette forsvaret, i en henvisning til Tysklands støtte til Israel.

«Overraskende nok ser det ut til at Tyskland ikke er i stand til å skille mellom selvforsvar og folkemord», sa Argüello Gómez.

Det er den tyske advokaten Daniel Müller som representerer Nicaragua i Den internasjonale domstolen.

Forrige artikkelWashington tilbyr Iran forhandlinger for å unngå angrep på Israel
Neste artikkelEU truer Norge med sanksjoner hvis vi ikke godtar kraftpakke