Washington tilbyr Iran forhandlinger for å unngå angrep på Israel

0
Faksimile fra Tehran Times.

Iran har lovet å gjengjelde Israels bombing av den iranske ambassaden i Damaskus som drepte en topp general fra Den iranske Revolusjonsgarden.

Iranske diplomatiske kilder sier at USA prøver å overbevise Iran om ikke å gjengjelde Israel for deres bombing av den iranske ambassaden i Syria tidligere denne måneden, rapporterte avisa  Al-Jarida 8. april.

The Cradle skriver:

Det israelske angrepet var rettet mot en bygning knyttet til den iranske ambassaden i Damaskus. Det førte til drapet på sjefen for Quds Force of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi, hans stedfortreder, og fem andre IRGC-offiserer.

En kilde i det iranske utenriksdepartementet sa til Al-Jarida at Washington tilbød Teheran direkte forhandlinger med Tel Aviv for å deeskalere konflikten.  

Ifølge kilden vil Washington garantere å overtale Tel Aviv til å stoppe sine militære operasjoner i Syria og Libanon under forutsetning av at Iran forplikter seg til ikke å gjengjelde Israel for Damaskus-angrepet.

Samtidig sa en diplomatisk kilde i Beirut til Al-Jarida at Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviste et amerikansk forslag om å love å stoppe angrep i Syria.

Kilden la til at den iranske lederen Ali Khamenei gjennomgår det amerikanske tilbudet, men forventes ikke å akseptere det hvis det ikke inkluderer garantier for en omfattende våpenhvile i Gaza og for å stoppe alle israelske og amerikanske angrep på iranske mål eller de som tilhører Irans allierte i motstandsaksen.

Irans utenriksminister har anklaget USA for å ha gitt Israel grønt lys for angrepet på konsulatet i Damaskus.

Utenriksminister Hossein Amir Abdollahian sa i et møte med Bashar al-Assad i Damaskus 8. april at Irans straff mot Israel er definitiv.

Forrige artikkelForsvarets forum: – Krigen kan være tapt for Ukraina
Neste artikkelNicaragua reiser sak mot Tyskland for å støtte Israels folkemord