Krigsdagbok del 103 – 23. til 28. januar 2024

0

Dette er 103. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

23. januar

Dette har jeg lært siden 2011: Når Norge/Vesten støtter, eventuelt snakker pent om opposisjonelle i andre land, kan man som hovedregel gå ut i fra at det dreier seg om ekstreme minoriteter med liten folkelig støtte. Altså ikke folk som virker samlende, men splittende. Som da NATO/EU-land støttet islamistiske ekstremister i Libya og Syria. Eller som da Israel støttet Hamas. Splittingen lyktes i alle tilfellene (norske kvinner og menn hadde sjølsagt ikke akseptert at Russland, Kina, Israel eller andre land gjorde sånt med Norge).

Støtten til den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja er av samme type. Hun har liten oppslutning blant hviterusserne, men likevel er det henne som bør bli president i Hviterussland, mener norske politikere fra Jonas Gahr Støre til Erna Solberg og resten av røkla på Stortinget.

Alexej Navalnyj, som norske/vestlige medier og politikere har smisket for i en årrekke med hedersbetegnelser som «opposisjonsleder», er rasist og separatist. Det siste er nok årsaken til at NATO-landene støtter ham. For mange i NATO-landene ønsker å splitte opp Russland. Men separatisme betyr ofte krig. Så kun 2-3 % av russerne vil ha Alexej Navalnyj som president i Russland.

Sist, men ikke minst: Ukraina. Alexey Arestovich, som var Zelenskys rådgiver fra 2019 til 2023, skal nå være i eksil i USA. I går sa han på russisk, her Google-oversatt til norsk: «Innbyggerne i Ukraina har ikke en enhetlig nasjonal identitet. Og dette er vårt hovedproblem». https://twitter.com/arestovych/status/1749436184793616507

Og hva har USA/NATO/EU med Norge gjort? Jo, de har i årtier støttet de mest russofobe kreftene i Ukraina. Dette for å skaffe et antirussisk regime der, et regime som søker medlemskap i NATO og EU. Og som siden 2014 har ført krig mot Russland. Ja, det er hva ukrainske ledere har sagt siden 2014. Og NATO med Norge har væpnet dem.

Nå blir også Ukraina delt opp, som Libya og Syria og som Jugoslavia på 1990-tallet. Forskjellen er at USA/NATO/EU ikke ønsket å splitte opp Ukraina. Det ble likevel konsekvensen av den splittende politikken jeg og andre advarte mot fra desember 2013.

Hva jeg sier spiller sjølsagt liten rolle. Men jeg er stolt over at jeg sa i fra. Og er det ikke underlig at mange ‘vanlige’ folk forsto at denne politikken kunne føre galt av sted, men ikke politikerne, journalistene, redaktørene og ‘ekspertene’ de benytter seg av?

24. januar

Stemmer det at ukrainske soldater legges i massegraver for at Ukrainas myndigheter skal spare penger?

Systemet skal være som følger: når en soldat er i aktiv tjeneste får han lønn og når han dør får hans etterlatte pensjon eller annen pengestøtte. Men når soldater legges i massegraver blir de rapportert som savnet. Dermed får soldatene ikke lønn. Og siden de ikke er registrert som døde får heller ikke de etterlatte noe.

Dette betyr i så fall også at antall drepte ukrainske soldater er høyere enn de offisielle tallene. Forøvrig er det USA og andre NATO-land som finansierer Kievs krigføring.

https://twitter.com/KimDotcom/status/1749411712862994773

Seinere samme dag:

«Så latterlig som det kan høres ut, ser det ut til at Nord-Korea er en mer effektiv partner for Russland enn vennene som forsyner Ukraina med artilleriammunisjon er for oss. Det er latterlig. Og det må endre seg, sier han» -iNyheter. https://inyheter.no/24/01/2024/kommer-med-dramatisk-nodrop-til-vesten/

«Og det må endre seg». Hva skyldes slike skamløse krav fra Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba? De skyldes tidligere løfter. USA/NATO har ikke bare lurt Russland, blant annet med løfter om ikke å ekspandere østover. De har også lurt ukrainerne, med løfter om at de skal få all den hjelpen de trenger. Denne videoen fra 2016 viser to kjente USA-senatorer på besøk i Ukraina i 2016 der de lover ‘gull og grønne skoger’:


Slike løfter, avgitt mange ganger siden 2014, er bakgrunnen for at ukrainerne sannsynligvis etter hvert vil hate NATO og egne ledere like mye som Russland og russere.

For ukrainernes liv har gått fra vondt til verre og man venter seg mer av venner enn fiender.

Jeg minner ellers om at nordmenns hat mot Tyskland og tyskere gradvis forsvant, grunnet effektiv indoktrinering i at tyskerne hadde blitt ‘snille’. Det tragiske er at dette hatet, grunnet ny indoktrinering, ble erstattet med hat mot det landet som frigjorde Øst-Finnmark og halve Europa fra Hitler-Tyskland.

26. januar

Det ble gjort opptak av en telefonsamtale der USA planla kuppet mot Viktor Janukovitsj og der det ble snakket om hvem de ville ha i regjering etterpå. Denne samtalen ble kjent gjennom norske medier ca to uker før kuppet 22. februar 2014. Likevel går den offisielle norske ‘sannheten’ ut på at det helt og holdent var en folkelig, fredelig og demokratisk prosess.

Folk som kun følger overfladisk med på nyhetene aksepterer nå, ti år seinere, ‘sannheter’ som dette. Men ikke vi som følger nøye med og som har hukommelse.

YouTube player

27. januar

Nytale er in blant de som er gjengangere i norske medier, som er NATOs medier. Som når NATOs ‘sjef’ og hans papegøyer sier at våpen er veien til fred. I dag var det høyresidas Eirik Løkke som gjentok denne frasen på Dagsnytt 18.

Ellers var det komisk å høre Løkke mimre om ‘Oransjerevolusjonen’ i 2004, som var den første gangen USA/NATO/EU klarte å skaffe et mer eller mindre fascistisk styre i Ukraina. Ja, et styre som reiste statuer av fascister og som søkte medlemskap i NATO, sjøl om om kun 20 % av ukrainerne ønsket det. Dette styret, under president Viktor Justsjenko, var derfor populært blant sånne som Løkke.

Seinere samme dag:

Et gjensyn med Viktor Jusjtsjenko

I 2004, under den såkalte ‘Oransjerevolusjonen’, sørget USA/NATO/EU for at han ble president i Ukraina, til applaus fra norske medier og politikere.

Jeg ble også lurt av propagandaen. Men noe var åpenbart galt, viste det seg, med mengder av intriger i lederskapet i Ukraina i årene som kom. Under valget til nasjonalforsamlingen 15 måneder etter ‘revolusjonen’ fikk Jusjtsjenkos parti kun 14 %, og snart begynte Jusjtsjenko å reise statuer av fascister samt at han søkte om å ta Ukraina inn i NATO.

Under presidentvalget i 2010 fikk Justsjenko kun 5 %. Norske/vestlige medier og myndigheter fremmer altså politikere som ukrainerne ikke vil ha. Fascister. Og Ukraina er ikke det eneste landet de holder på sånn.

Justsjenko i et nytt intervju:

«I min modell [av verden] finnes det ikke noe Russland! Spørsmålet her er ikke Putin. I dag er bæreren av putinismen ikke bare Putin, for det finnes 140 millioner av disse små putinene. Selv om det avholdes frie valg i Russland, tror jeg ikke at målet om fred i våre relasjoner vil bli nådd.

Du ser mange rapporter fra Russland, der du kan danne deg et bilde av en vanlig russer. Han trenger ikke frihet, det er ikke hans behov. Han trenger ikke demokrati. Det eneste som vil begynne å bekymre ham og gjøre ham veldig sint, er hvis prisene på vodka eller tobakk begynner å stige i Russland».

Dette er ren rasisme. Og det var altså han, Viktor Jusjtsjenko, USA/NATO/EU fremmet i 2004, samt lignende elementer siden 2014. Kjente offentlige personer som Civitas Eirik Løkke og Nettavisen Jørn A. Sund-Henriksen mimrer fortsatt om ‘Oransjerevolusjonen’.

Se Facebook.

28. januar

Før fikk norske soldater medaljer for å ha forsvart Norge under okkupasjon. Nå blir de belønnet og forfremmet for å okkupere andre land, samt krige og herje der.

Eirik Kristoffersen, Norges forsvarssjef, har sagt, i alle fall så seint som 2021, at han hadde tatt en Taliban-leder «uten å løsne et eneste skudd». Men så var det heller ingen Taliban-leder. Mannen var murer/musiker.

Forsvarssjefen har jugd om dette i mange år siden 2007 og fikk medalje på falskt grunnlag. Likevel er han fortsatt forsvarssjef. VG med god reportasje om dette: https://www.vg.no/spesial/2024/forsvarssjefen/

Seinere samme dag:

Gunnar Berge (AP), tidligere finansminister og direktør i Oljedirektoratet, har foreslått at Norge skal støtte Ukrainas krigføring mot Russland med 1000 milliarder kr fra Oljefondet. Dette til jubel fra fantaster som Jørn A. Sund-Henriksen, Jan Ottesen og Helsingforskomiteens Aage Borchgrevink.

Samfunnets støtter? Tenker de noen gang lenger enn nesa rekker, som hva dette vil bety for Norges forhold til Russland på lenger sikt, når krigen er slutt og USA/NATO har gått under? Det er i hvert fall sikkert at Russland ikke vil ha mye godvilje overfor Norge i framtida.

Seinere samme dag:

3 USA-soldater drept i Jordan i løpet av dagen, samt angrep på USA-baser i Irak og Syria igjen. En israelsk marinebase har også blitt rammet, av en irakisk motstandsgruppe.

Dette ser ikke lyst ut for USA og Israel, som har nesten hele verden mot seg, av mange  grunner. Det sies av USA vurderer å trekke seg ut av Irak og Syria, noe som vil være mange år på overtid i begge tilfeller.

Seinere samme dag:

«A good deal» eller «mesteparten av disse pengene blir brukt i USA».

Jens Stoltenberg har mistet alle hemninger. Nå argumenterer han på Fox News for at våpenstrømmen til Ukraina må fortsette fordi det er lønnsomt for USA.

Det er ellers ikke noe nytt, da USAs økonomi i over 100 år har vært basert på at USA ustraffet kan føre kriger på andres territorium og med andre lands soldater som kanonføde. Men nå har også Jens sagt det. Krigen skal føres til siste ukrainer fordi det er lønnsomt for USA.  https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/videos/1147684566200881  

Seinere samme dag:

Mange knep tas i bruk for å holde krigslysten oppe i det norske folk. Som da NATO-kringkasteren NRK v/ Dagsrevyen i kveld hadde en reportasje om russiske soldater som hadde desertert til den ukrainske hæren.

Det finnes sikkert eksempler på det. Men det finnes også mange eksempler på det motsatte, at ukrainske soldater har desertert til Russlands hær. Men det tier NATO-mediene om, for det er noe som svekker krigslysten, eller lysten til å sende våpen til Kiev-regimet.


Tidligere utgaver: @Krigsdagbok

Forrige artikkelSahels «motstandsakse»
Neste artikkelIsraelsk angrep rammet iransk konsulat i Damaskus, iransk general meldt drept