Israelsk angrep rammet iransk konsulat i Damaskus, iransk general meldt drept

0
Blant de drepte er kommandant i den iranske revolusjonsgarden Mohammad Reza Zahedi / FARS TV

Israel ser ut til å prøve å provosere fram en stor regional krig i håp om at USA vil bli direkte involvert. De første rapportene sier at minst seks personer ble drept i angrepet.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 1. april 2024.

På mandag jevnet et israelsk luftangrep en iransk konsulatbygning med jorden, konsulatet ligger ved siden av den iranske ambassaden i den syriske hovedstaden Damaskus, og markerte en betydelig eskalering av israelske angrep på iranere i regionen.

De første rapportene sier at minst seks personer ble drept, inkludert general Mohammad Reza Zahedi, en høytstående kommandant i Irans islamske revolusjonsgarde (IRGC). Flere iranske diplomater er også meldt drept, men detaljene og det endelige dødstallet er ikke bekreftet.

Bombingen av det diplomatiske anlegget kommer få dager etter at Israel lanserte noen av sine tyngste luftangrep i Syria, som angivelig drepte 52 mennesker, inkludert syriske soldater og medlemmer av Libanons Hizbollah. Israel har også drept flere medlemmer av IRGC siden de trappet opp luftangrepene i Syria etter 7. oktober.

Etterspillet av angrepet i Mezzah-distriktet, Damaskus [Kilde: SANA])

Angrepene rettet mot iranere, risikerer et direkte svar fra Iran eller en eskalering fra Hizbollah ved Israels nordlige grense. Israel har også gjennomført luftangrep mot Hizbollah, dypt inne i Libanon, og mange av de nylige angrepene har drept sivile.

Israel ser ut til å prøve å provosere fram en stor regional krig i håp om at USA vil bli direkte involvert. Amerikanske embetsrepresentanter har erkjent overfor mediene at Israels statsminister Benjamin Netanyahu kan se full krig i Libanon som nøkkelen til sin politiske overlevelse. En regional krig vil også ta oppmerksomheten og granskningen bort fra Israels folkemordskampanje i Gaza.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israeli Airstrike Hits Iranian Consulate Building in Damascus, High-Level Iranian General Reported Killed

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelKrigsdagbok del 103 – 23. til 28. januar 2024
Neste artikkelDet grå, grå skiftet
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.