Hva er uavhengighet innen vitenskap? Del 3 – Wellcome Trust

0

Dette er tredje del i en serie på 5 deler. I del 1 omtalte jeg et seminar arrangert av Det Norske Videnskaps-Akadami (DNVA) hvor problemstillingen om hva som er uavhengighet innen vitenskap utkrystalliserte seg. I del 2 gikk jeg gjennom organisasjonen PATH.

Av Terje, Foreningen lov og helse.

9. april 2024 

I denne delen skal jeg se litt på Wellcome Trust, som er en meget mektig, dog ikke altfor kjent aktør innen global business, vaksiner, genforskning og bioteknologi m.m. På Wikipedia heter det seg at de er en såkalt ideell forskningsstiftelse fra Storbritannia. Hvor får de så pengene sine fra? På sine nettsider forteller de selv at det ganske enkelt er et investeringsselskap. Vi kunne ved en annen anledning problematisert mer inngående dette med å skulle være ideell og samtidig være et investeringsselskap. De tjener altså penger ved å investere, deretter putter de sine opptjente pengene inn igjen i prosjekter innen medisin, vaksine- og ikke minst helseteknologi-bransjen m.m.

(Faksimile fra wellcome.org)

Det finnes per i dag et enormt medisinsk-industrielt kompleks. Med alt jeg i dag vet om dette komplekset og dets historie med juks og kriminell aktivitet samt at de regelrett kjøper selve helse- og legebransjen, og politikk og politikere, vil jeg faktisk kalle det for det medisinsk-industrielle korrupsjonskomplekset. Hele dette segmenet er “big business” på alle måter. Hvis du vil ha et lite innblikk inn i dette komplekset, og de mange rystende prosjektene som foregår spesielt i Afrika, hvor Wellcome Trust er en meget stor og sentral aktør, kan denne lengre og ganske ubehagelige gjennomgangen være bra sted å starte:

https://canadianpatriot.org/2021/01/01/developers-of-oxford-astrazeneca-vaccine-tied-to-uk-eugenics-movement/embed/#?secret=Ld1mFf7FQH#?secret=vhiH6VPmNP

Wellcome Trust har en lang historie, men vi skal starte i 1995. The Edward Jenner Institute for vaksineforskning ble etablert i 1995 i Birkshire, som et Private-Public Partnership mellom britiske myndigheter og GlaxoSmithKline. Prosjektet ble relansert og omgjort i 2005 i Oxford, da under ledelse av Adrian Hill. Før denne utnevnelsen var Hill i en topposisjon i Wellcome Trust’s Centre for Human Genetics. Whitney Webb sier følgende:

Hill, the lead developer of the Oxford-AstraZeneca COVID-19 vaccine, still leads a research group at Wellcome aimed at “understand[ing] the genetic basis of susceptibility to different infectious diseases, especially. . . severe respiratory infections,” which conducts most of its studies in Africa.

Så en av de viktige personene bak AstraZenecas koronavaksine (Oxford COVID-19 Vaccine) hadde for det første lang fartstid fra Wellcome Trust, men han satt også sågar som leder i en gruppe hos Wellcome Trust samtidig med at han utarbeidet koronavaksinen. Og videre, hans partner i utviklingen av vaksinen, Sarah Gilbert, kom også med bakgrunn fra Wellcome Trust, som en såkalt “programdirektør” der.

Videre sier Webb:

The Jenner Institute also has a close relationship with GlaxoSmithKline and the Italian biotech Okairos, which was acquired by GlaxoSmithKline in 2014. Soon after it was acquired, Okairos, and its new owner GlaxoSmithKline, became key players in the 2014 experimental Ebola vaccine push, an effort that mirrors the current COVID-19 vaccine development rush in many key ways. The rushed safety trials for that vaccine were overseen by Adrian Hill and the Jenner Institute and funded by the UK government and the Wellcome Trust. GlaxoSmithKline and Okairos are the only firms represented on the Jenner Institute’s Scientific Advisory Board.

Man trenger ikke lete lenge vedrørende Wellcome Trust før man støter på den store vaksineprofitøren Bill Gates, og det er tette forbindelser mellom Wellcome Trust, Gates Foundation, og GAVI:

Andrew Pollard, director of the Oxford Vaccine Group, where Hill’s Jenner Institute resides, is enmeshed with the Gates Foundation. His employer, the University of Oxford, has received $11 million for vaccine development research from the foundation over the past three years and $208 million in grants over the past decade. In 2016, the Gates Foundation gave $36 million to a team of researchers that was headed by Pollard for vaccine development. In addition, Pollard’s private laboratory is funded by the Gates Foundation. Given this, it should come as no surprise that the Global Alliance for Vaccine Initiative (GAVI), a public-private partnership founded and currently funded by the Bill & Melinda Gates Foundation, plans to distribute the Oxford-AstraZeneca COVID-19 vaccine to low-income, predominantly African and Asian, countries once it’s approved.

Wellcome Trust har tradisjon for finansiering av og forskning på befolkningskontroll, og igjen er The Gates Foundation inne i bildet:

The Wellcome Centre regularly co-funds the research and development of vaccines and birth control methods with the Gates Foundation, a foundation that actively and admittedly engages in population and reproductive control in Africa and South Asia by, among other things, prioritizing the wide-spread distribution of injectable long-acting, reversible contraceptives (LARCs). The Wellcome Trust has also directly funded studies that sought to develop methods to “improve uptake” of LARCs in places such as rural Rwanda.

Oppsummering

Den svært omfattende virksomheten Gates Foundation og Wellcome Trust bedriver innen befolkningskontroll og eugenikk, samt forbindelser mellom Adrian Hill og Wellcome Trust’ til det britiske eugeniker-samfunnet, The Britisk Eugenics Society, som senere ble omdøpt til Galton Institute, er ikke det sentrale i denne gjennomgangen, og videre undersøkelser kan du selv gjøre i så måte.

Men et generelt og sentralt poeng er at Wellcome Trust er en form for investeringsselskap. Allerede her er rollen som uavhengig per definisjon illusorisk, selv om Wikipedia prøver seg med at de er en “ideell forskningsstiftelse”. Dette betyr naturligvis ikke at de ikke kan levere gode produkter, men en uavhengig aktør er de altså ikke.

I tillegg har de som vist sterke forbindelser til vaksineindustrien generelt, men også spesifikt til en av koronavaksinene, noe som nødvendigvis gir nådestøtet til den siste rest av illusjonen om at de er en uavhengig aktør.

Forrige artikkelHva vet politikerne og hva vil de (ikke) vite? Del 2.
Neste artikkelDen globale krigen mot menneskehjernen
Foreningen lov og helse
Foreningen er initiert og dannet av personer hovedsakelig fra justis- og helsesektoren som er kritisk til helsepolitikken (eller deler av den) samt lovverket som ble innført som en respons på at det ble erklært en koronapandemi i starten av 2020. Foreningen er primært åpen for medlemmer i eller med bakgrunn fra justis- og politi, helsesektoren (privat eller offentlig), forsvaret, jurister og skole/utdanning. Dette er yrkesgrupper innenfor de systemene som i betydelig grad har vært involvert i den offisielle håndteringen av pandemien.