Historisk nederlag for Erdogans parti i tyrkiske lokalvalg

0
Istanbuls borgermester Ekrem İmamoğlu

Erdogans parti for rettferdighet og utvikling opplevde et historisk fall i stemmetall mens opposisjonens tungvekter Ekrem Imamoglu lett vinner en ny periode i Istanbul, skriver Middle East Eye.

Tyrkias regjerende parti sto overfor et stort nederlag i landsomfattende kommunevalg på søndag, og tapte borgermesterkampene i de fem største byene, inkludert Istanbul, Ankara og Izmir, og registrerte et betydelig fall i stemmetall.

Det regjerende partiet for rettferdighet og utvikling (AKP) fikk sin laveste prosentandel av stemmene siden sin første seier i parlamentsvalget i 2002, og falt under 36 prosent i stemmeandel.

På den andre sida fikk opposisjonspartiet det republikanske folkepartiet (CHP) over 37 prosent, nesten to prosent foran sin rival, ifølge de semi-offisielle dataene fra Anadolu Agency, med mer enn 91 prosent av stemmene talt.

I Istanbul vant den sittende ordføreren, Ekrem Imamoglu, et medlem av hovedopposisjonspartiet CHP, lett kampen, og nektet sin rival, den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan-støttede Murat Kurum, en sjanse til å erobre byen.

Med 92 prosent av stemmene talt opp, var Imamoglu foran Kurum med nesten 10 prosentpoeng.

Det er den økonomiske krisa i landet som har vært den største saka i valgkampen og grunnen til regjeringspartiets nederlag.

Forrige artikkelKina krever «kritiske» reformer i IMF for å gjenspeile økonomisk styrke
Neste artikkelSahels «motstandsakse»