Vil Tyskland nok en gang provosere til krig mot Russland?

0
Her er en russisk publisering av det som skal være et autentisk opptak

En bombe av et lydopptak av tyske generaler avslører at de planla å sprenge den russiske Kertsjbrua. En lekkasje avslører høytstående medlemmer av den tyske Bundeswehr som åpent diskuterer planer om å forsyne Ukraina med Taurus-missilene og hjelpe landet med å ødelegge brua over Kertsjsundet.

Dette ble avslørt av tyske Der Spiegel.

Spiegel skriver om autentisiteten til lydopptaket av tyske offiserer som diskuterer angrepet på Krimbrua.

«Etter innledende analyse antas det at opptaket av møtet er autentisk. Etter den første vurderingen er muligheten for forfalskning ved bruk av AI stort sett utelukket», melder tidsskriftet.

Opptakene er gjengitt her: Bundeswehr Wiretap Bombshell – German Generals Exposed Planning Kerch Strike.

Forbundskansler Olaf Scholz lover at han skal undersøke og avklare det som har skjedd: Scholz verspricht zügige Aufklärung von Taurus-Abhöraffäre.

Sannsynligheten og analysene peker altså i retning av at dette er autentisk, at altså tyske generaler planla angrep på ei strategisk viktig bru i Russland.

Det ville være et tysk angrep på Russland for første gang siden andre verdenskrig, og det ville definitivt være en casus belli, altså en handling som ville legitimere russiske militære aksjoner mot tyske anlegg. Og da ville ikke den kjernefysiske katastrofen være langt unna.

Wikipedia skriver: I dag anses et væpnet angrep på en stat eller en beslutning i FNs sikkerhetsråd om en militær aksjon som et casus belli.

Noen kommentatorer mener at lekkasjen er en intern sak i Tyskland og at den kommer fra offiserer som ønsker å avsløre de hemmelige planene for å prøve å unngå det forferdelige. Det har også vært hevdet at russisk etterretning står bak lekkasjen, og det kan naturligvis heller ikke utelukkes, men da ville motivet i så fall ha vært det samme, altså avsløre krigslaner for å unngå en europeisk storkrig.

Tyske generaler er ikke alene om å planlegge angrep på Russland. Britene har deltatt i slike angrep allerede.

Det er uklart hvilken rolle Olaf Scholz spiller i dette. Han var nylig ute og avslørte britenes handlinger:

Gjorde han dette helt uvitende om at hans egne generaler drev planlegging av slike angrep, eller gjorde han det som en advarsel til sine egne generaler?

Forrige artikkelImport av kjøtt fra Botswana, verken bra for Botswana eller Norge
Neste artikkelUka som gikk: Uke 9, 2024