Victoria Nuland, arkitekten bak krisa i Ukraina, går av

0
Victoria Nuland

Hun ble kjent som Victoria «Fuck the EU» Nuland, fordi det var slik hun uttrykte seg da hun før kuppet i Ukraina pekte ut hvem USA ville ha i landets neste regjering. Hun er neocon på sin hals og protesje av Dick Cheney. I rollen som viseutenriksminister ledet hun USAs innsats for å styrte Ukrainas lovlig valgte regjering, en handling som førte opp til den katastrofale krigen i Ukraina. Nå går hun av.

I desember 2013 besøkte Nuland Kiev og delte ut kaker til demonstranter på Maidan-plassen, en symbolsk støttemarkering som ble mye publisert av vestlige medier.

Senatorene John McCain og Chris Murphy samlet demonstranter på Maidan, ved siden av lederen av Svoboda, tidligere Det nasjonalsosialistiske partiet, Oleh Tyahnybok, og informerte dem om at de hadde USAs støtte.

I februar 2014 ble Nuland avslørt gjennom en lekket telefonsamtale da hun planla Ukrainas nye regjering sammen med USAs ambassadør i Kiev. Man kan høre henne si: «Jeg synes Yats [Arseniy Yatsenyuk] er mannen» og diskuterer hvordan man «limer sammen denne saka».

USAs viseutenriksminister Victoria Nuland sier altså her til USAs ambassadør i KIev, Geoffrey Pyatt, at USA har klare ønsker om hvem som skal bli Ukrainas nye leder, nemlig Arsenij Jatsenjuk, eller «Yats», som hun kaller ham. Hun sier også at Jatsenjuk må snakke med Klitsjko og nazisten Oleh Tyahnybok «fire ganger i uka», noe som viser at USA også samarbeidet med nazipartiet Svoboda. (Legg også merke til at Nuland gir Pyatt beskjed ikke bare om hvem som skal være Ukrainas statsminister, men også at Klitsjko ikke skal være visestatsminister. Det er vel det som heter demokratiske idealer.)

Les: Meet the Americans Who Put Together the Coup in Kiev

Mindre enn én måned etter at samtalen ble lekket, ble Arsenij Jatsenjuk Ukrainas nye statsminister. Og kursen var satt for det som først ble Kievs krig mot Donbass og så NATOs krig mot Russland med Ukraina som slagmark.

Steve Bannon har følgende beskjed til Victoria Nuland: «Ta vare på dokumentene dine, skaff deg gode advokater, for vi kommer etter deg. Du er kilden til alt som har skjedd i Ukraina».

Det var også Nuland som innrømmet at USA hadde biologiske laboratorier i Ukraina:

Unmasking the Destructive Career of Neocon-Monster Victoria Nuland—Now Second-in-Command of Biden’s State Department | SYSTEM UPDATE #130

Forrige artikkelPutins atomvarsel er direkte og eksplisitt
Neste artikkelInnrømmer å ha lekket Pentagon-dokumenter – risikerer 16 år i fengsel