Trumps svigersønn Jared Kushner krever etnisk rensing av Gaza for å «fullføre jobben»

0
Fra intervju med Jared Kushner

Kushner, som fungerte som en sentral Midtøsten-rådgiver for Trump, sa at Gazas «eiendom ved vannkanten kunne være svært verdifull» og oppfordret Israel til å «rydde opp».

Av Jake Johnson.

Common Dreams – 19. mars 2024.

Jared Kushner, svigersønn av tidligere president og trolig republikansk kandidat i 2024, Donald Trump, sa i et nylig intervju at hvis han var ansvarlig for israelsk politikk, ville han presse Gazas sivile inn i Egypt eller ut i Israels Negev-ørken – et forslag som kritikere fordømte som etnisk rensing.

«Du ønsker å få så mange sivile ut av Rafah som mulig,» sa Kushner til fakultetslederen for Harvard Universitys Middle East Initiative, Tarek Masoud, i et intervju den 8. mars, som først ble bredt rapportert på tirsdag. «Jeg tenker at man vil prøve å rydde opp i det. Jeg vet at med diplomati får du dem kanskje inn i Egypt».

«Jeg vet at dette har blitt avvist, men [med] det rette diplomatiet tror jeg det ville være mulig,» la Kushner til. «Men i tillegg til det, det jeg ville prøve å gjøre hvis jeg var Israel akkurat nå, er at jeg bare ville bulldosere noe i Negev, jeg ville prøve å flytte folk inn der. Jeg vet at det ikke vil være den populære tingen å gjøre, men jeg tror at det er et bedre alternativ å gjøre, slik at du kan gå inn og fullføre jobben».

Kushner spilte en sentral rolle i utformingen av Trumps Midtøsten-politikk i løpet av sine første fire år i Det hvite hus, og bemerkningene til den tidligere presidentens svigersønn ga et mulig glimt av hvordan USA ville nærme seg Gaza, hvis Trump vinner en ny periode i november.

Tidligere denne måneden sa Trump at han vil at Israel skal «avslutte problemet» i Gaza – en bemerkning som Kushner gjentok bare tre dager senere i sitt intervju den 8. mars.

I tillegg til å ta til orde for fjerning av sivile fra Rafah – som for tiden er fullpakket med mer enn 1,5 millioner mennesker, inkludert hundretusenvis av barn – sa Kushner at Gazas «eiendom ved sjøen kan være svært verdifull».

«Det er en litt uheldig situasjon der, men fra Israels perspektiv ville jeg gjort mitt beste for å flytte folket ut og deretter rydde opp», sier Kushner.

Kushner reagerte flåsete på bekymringer om at dersom innbyggerne i Gaza ble tvunget ut av sitt territorium, ville den israelske regjeringen ikke la dem returnere – noe som israelske toppembetsrepresentanter offentlig har tatt til orde for.

«Kanskje», sa han, «men jeg er ikke sikker på at det er mye igjen av Gaza på dette tidspunktet».

Kushner hevdet også at Israel har gått «lengre i sine store anstrengelser» enn andre land ville gjort for å beskytte sivile – til tross for overflod av bevis for det motsatte.


Denne artikkelen ble publisert av Common Dreams

Trump Son-in-Law Jared Kushner Calls for Ethnic Cleansing of Gaza to ‘Finish the Job’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Jake Johnson er seniorredaktør og skribent for Common Dreams.


NRK: FN-rapport: – Israel driv folkemord i Gaza Det er grunn til å tru at Israel har drive handlingar som kan reknast som folkemord, viser ny FN-rapport. Israel og USA avviser skuldingane. – Dei israelske angrepa sitt omfang, karakter og dei destruktive levevilkåra dei har ført til, avdekker ei hensikt om å fysisk øydelegge palestinarane som gruppe, heiter det i rapporten. Orda er ført i pennen av Francesca Albanese, FN sin spesialrapportør for dei palestinske områda. Albanese meiner det er tydelege indikasjonar på at Israel har brote tre av fem lover i FN sin folkemordkonvensjon. Rapporten peikar også på teikn til etnisk reinsing.

Forrige artikkelNå går strømprisen til himmels
Neste artikkelHva er egentlig naturlig?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.