Nasjonal selvstendighet er oppgitt over hele Skandinavia

0

Bare tre ting kan godtas: Nato, Nato og Nato.

Av Jan Hårstad.

Det er bare en stor sak for Norge og Norden nå og det er at de skandinaviske statene definitivt har oppgitt restene av sin politisk-nasjonale suverenitet ved å omforme Norden til et militært Nato oppmarsjområde mot Russland.

Avtalen USA-Norge ble undertegnet 2. februar og siden den tid har avtalen vært en ikke-sak i norske media. Egentlig har avtalen om amerikansk militær overtagelse av Norge aldri skjedd – det er medias linje. Hysj.

Så er da godt voksne Jan Guillou på banen hos steigan om dette temaet og skriver: «dette er en av de største skandalene i min livstid.»

Går du inn på den svenske nettavisa Proletären, er det mye fokus på denne saken og agitasjon mot Nato.

Men hva med Norge? Du har Rødts blogg. Der ligger ganske mange artikler men ikke en eneste om den historiske begivenheten. Åpenbart finner ikke Rødt dette viktig og meldinger fra forkvinne Martinussen er at Rødt nå må oppgi å være så kravstor i orientering mot nye medlemmer og slippe til folk som har ukorrekte typer meninger. Det er meldingen fram til landsmøtet i Oslo 24 mai. Mer liberalitet.

I den siste tida har jo Aps Gahr Støre funnet ut at den eneste muligheten til å redde stumpene av AP på er å inngå en valgallianse med SV og Rødt. Men dette er jo noe Moxness ba om allerede ved siste valgnatt: «Kom til oss AP og vi skal gjøre vei i vellinga».

Sannsynligvis blir utfallet av Rødts landsmøte 24. mai dette: Vi snakker ikke mer om at USA har overtatt Norge militært og forbereder krigen mot Russland.

Det er tydelig hvilken vei DNA legger kursen i dag. Følger SV og Rødt etter? (Foto: iStock)

Og vi vedtar en linje som sikter oss inn på et valgsamarbeid med Europas mest krigskåte parti, det norske AP. Tatt i betraktning sine 5,5 millioner innbyggere er det ingen stat i verden som leverer så store beløp til imperialistisk krig ført av Nato.

Les: Er Norge verdens mest naive land?

PST er jo nå medlemmer av en «global dugnad» innen NatoZonen for å røyke ut politiske selvtenkere med «skjulte tvangsmidler». «Nå går det fort unna», bemerker Pål Steigan.

Javisst. Alt tyder på at den nye «venstresida» bestående av AP, SV og Rødt vil sørge for at denne krigen mot dissentere skyter ytterligere fart. På dette viset kan en sette punktum for en lengre historisk periode med dissentere som Jens Bjørneboe og Georg Johannessen med flere. Den vil bli begravet og Stortinget vil bare bli besatt av Natos krigsloyalister. 

En skrur klokka tilbake til 1961 før Sosialistisk Folkeparti ble stiftet. Her er det bare plass til tre ord: Nato, Nato og Nato.

Forrige artikkelPropaganda gjennom 100 år, hjemme og ute. Del 3.
Neste artikkelTo tredjedeler av USAs velgere ønsker permanent våpenhvile i Gaza