To tredjedeler av USAs velgere ønsker permanent våpenhvile i Gaza

0

Flertallet av republikanere, demokrater og uavhengige ønsker våpenhvile.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 27. februar 2024.

En ny meningsmåling fra Data for Progress har funnet ut at om lag to tredjedeler av amerikanske velgere støtter ideen om at USA må presse på for en permanent våpenhvile i Gaza, en idé som Biden-administrasjonen er imot.

På spørsmål om de støtter USAs krav om en permanent våpenhvile i Gaza og en generell nedtrapping av volden, sa 67% av respondentene at de gjorde det, inkludert 77% av demokratene, 69% av uavhengige og 56% av republikanerne.

Støtten til en permanent våpenhvile har økt med seks poeng siden Data for Progress stilte spørsmålet i en meningsmåling som ble gjennomført i slutten av november. Gjennom hele konflikten har meningsmålinger konsekvent vist at flertallet av amerikanerne er for en våpenhvile.

I den siste meningsmålingen ble velgerne deretter spurt om de ville støtte USAs krav om våpenhvile, de-eskalering og «løslatelse av israelske gisler fra Gaza». Inkludert oppfordringen til løslatelse av gisler økte støtten til 74%.

Da de ble presentert for argumenter fra begge sider om hvorfor eller hvorfor ikke støtte en permanent våpenhvile, sa 50% at USA burde be om våpenhvile akkurat nå, mens 35% sa at det burde skje etter at Hamas er «beseiret», og 15% sa at de ikke var sikre.

Hamas har tilbudt å løslate alle gjenværende israelske gisler i bytte mot en permanent våpenhvile, men posisjonen har blitt avvist av Israel. I sitt siste forslag foreslo Hamas en 135-dagers våpenhvile med mål om å nå en varig løsning i løpet av den tiden, men det ble avvist av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som kalte Hamas sine krav «vrangforestillinger».

Biden-administrasjonen presser på for en avtale som vil innebære en seks-ukers våpenhvile og løslatelse av 40 israelske gisler, men Netanyahu har gjort det klart at Israel vil gjenoppta sitt brutale angrep på Gaza så snart våpenhvilen er over.

Nesten 30.000 palestinere er drept og over 69.000 såret i den USA-støttede israelske nedslaktingen. Om lag to tredjedeler av de omkomne er kvinner og barn.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Poll: Two-Thirds of US Voters Support US Pushing for a Permanent Ceasefire in Gaza

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNasjonal selvstendighet er oppgitt over hele Skandinavia
Neste artikkelUtbygging av solkraft kan få store konsekvenser for landbruket
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.