Jemen krever tillatelse for skip som passerer Rødehavet

0
ALGECIRAS, SPAIN – AUGUST 15. The container ship MSC STELLA sailing in open waters after leave the port of Algeciras, on august 15, 2017 in Cadiz.

Jemen har gjennomført militære operasjoner mot israelsk-tilknyttede skip i solidaritet med det palestinske folket siden november.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Skip som ønsker å passere Rødehavet, må skaffe en tillatelse fra Jemens sjøfartsmyndighet før de går inn i jemenittiske farvann, sa telekommunikasjonsminister Misfer Al-Numair 4. mars.  

«[Vi] er klare til å hjelpe til med forespørsler om tillatelser og identifisere skip med den jemenittiske marinen, og vi bekrefter at dette er av bekymring for deres sikkerhet», sa Numair til Al-Masirah TV .  

Territorialfarvannet som krever tillatelse inkluderer Bab al-Mandab-stredet ved munningen av Rødehavet. Omtrent 15 prosent av verdens skipstrafikk går gjennom denne kryssingen til og fra Suez-kanalen.  

Siden november har Jemen angrepet israelsk-tilknyttede skip som kommer inn i farvannet i solidaritet med folket i Palestina. Israel har nå ført en brutal, fem måneder lang offensiv på Gaza som har drept minst 30.000 palestinere, de fleste kvinner og barn. 

Mandag slapp Jemens væpnede styrker en uttalelse der de erklærte ansvaret for et angrep mot et israelsk skip i Rødehavet.  

«Sjøstridskreftene til de jemenittiske væpnede styrkene gjennomførte en målrettet operasjon mot det israelsk skipet MSC SKY i Arabiahavet med en rekke marinemissiler, og treffet var nøyaktig og direkte», heter det i uttalelsen.  

Der bemerkes det også at angrepet på MSC SKY kom timer etter at de jemenittiske væpnede styrkene gjennomførte «en kvalitativ operasjon der missilstyrken og det ubemannede luftvåpenet skjøt opp en rekke ballistiske missiler og droner mot en rekke fiendtlige amerikanske krigsskip i Rødehavet». 

Som gjengjeldelse for de jemenittiske angrepene har USA og Storbritannia utført flere luftangrep mot mål i Jemen, inkludert i hovedstaden Sanaa.

I siste halvdel av februar lanserte Jemen et angrep rettet mot Storbritannias Rubymar-lasteskip. Skipet sank 3. mars etter dager med inntak av vann. 

Plansjer fra Politico.

Forrige artikkelWTO: «Tøffe tider i globalt handelssamarbeid»
Neste artikkelToppforsker bekymret for kontroversiell værfiksing: – Det er høyt spill.
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.