Uka som gikk: Uke 8, 2024

0

Sjefredaktør Pål Steigan i https://steigan.no forteller om begivenhetene i uka som gikk.

Omtalte artikler: https://steigan.no/category/feature/
Forrige artikkelHezbollah lover «kreativ» respons på Israels angrep på Sør-Libanon
Neste artikkelEU og Vesten: Hvor kommer alle penga fra?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).