Hezbollah lover «kreativ» respons på Israels angrep på Sør-Libanon

0
Fra bombeangrepet i Tyre

Et droneangrep mot den sørlige byen Tyre kom kort tid etter et eskalerende angrep på Baalbek, øst i Libanon.

Nyhetsdesken i The Cradle skriver:

En israelsk drone traff en bil i byen Majadel i den sørlibanesiske byen Tyre på ettermiddagen 26. februar, kort tid etter et eskalerende angrep nær Libanons østlige by Baalbek

Videoopptak på sosiale medier viser et kjøretøy fullstendig ødelagt som følge av angrepene i Tyre.  

Det er rapportert om skader i både angrepet på Tyre og angrepet på Baalbek. Hendelsene utgjør en betydelig israelsk eskalering, og markerer det første angrepet på Baalbek-området på flere år. 

Sky News Arabic siterte lederen av Majadel-kommunen i Tyrus for å si at en «fremtredende figur» var det mulige målet for denne siste streiken. Sivilforsvaret i Sør-Libanon sa at to mennesker ble drept som et resultat. 

Hezbollah kunngjorde et angrep på Baranit-kasernen omtrent samtidig som Tyre-angrepet. 

«Fienden tror den kan gjenvinne sin prestisje gjennom å angripe Baalbek og andre landsbyer i dag», sa Hezbollah-parlamentsmedlem Hassan Fadlallah mandag.

«Motstanden vil være kreativ i sin respons på fiendens … aggresjon», fortsatte Fadlallah og la til at Hezbollah «vil overraske fienden slik den overrasket oss i dag». Angrepene «vil ikke gå ubesvart … En slutt på denne krigen vil bare oppnås gjennom seier», la han til. 

Hezbollah skjøt ned en Hermes 450-drone til 2 millioner dollar over Sør-Libanon tidligere 26. februar. 

Den israelske hæren utformet Baalbek-angrepet som et svar på nedsettingen av dronen, som ulovlig krenket libanesisk luftrom. 

Al-Baghdadi-området ble truffet med flere Hezbollah-missiler ved daggry 26. februar. 

Vestlige land fortsetter å presse Libanon og Hezbollah til deeskalering og en tilbaketrekking av motstanden fra grensen uten å kreve noen innrømmelser fra Israel. Hezbollah har gjentatte ganger sagt at de ikke vil slutte å angripe israelske områder før krigen mot Gaza er over.

På sin side har israelske tjenestemenn trappet opp i truende retorikk mot Libanon. Den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant sa 25. februar at Israel vil fortsette å bombardere Libanon selv om en våpenhvile oppnås i Gaza. 

Forrige artikkelGruvedrift til havs er skitten business
Neste artikkelUka som gikk: Uke 8, 2024
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.