Stor avsløring: CIA fikk utenlandske allierte til å spionere på Trump-teamet

0
Tidligere CIA-direktør Gina Haspel.

Nettmagasinet Public har publisert to sensasjonelle artikler som viser at CIA ulovlig mobiliserte utenlandske etterretningsbyråer for å drive målrettet spionasje mot Trump-rådgivere. Artiklene er skrevet av Michael Shellenberger, Matt Taibbi og Alex Gutentag.

I fjor konkluderte John Durham, en spesialadvokat for Justisdepartementet (DOJ), at Federal Bureau of Investigation (FBI) aldri burde ha åpnet sin etterforskning av påstått samarbeid mellom daværende presidentkandidat Donald J. Trump og Russland sent på slutten av juli 2016.

Nå forteller flere troverdige kilder til Public and Racket at United States Intelligence Community (IC), inkludert Central Intelligence Agency (CIA), ulovlig mobiliserte utenlandske etterretningsbyråer for å drive målrettet spionasje mot Trump-rådgivere lenge før sommeren 2016.

Inntil nå har den offisielle historien vært at FBIs etterforskning startet etter at australske etterretningstjenestemenn fortalte amerikanske tjenestemenn at en Trump-assistent hadde skrytt for en australsk diplomat om at Russland hadde kompromitterende materiale om den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton.

I virkeligheten ba US IC etterretningsalliansen «Five Eyes» om å overvåke Trumps medarbeidere og dele etterretningen de skaffet seg med amerikanske byråer, sier kilder nær en etterforskning gjennomført av House Permanent Select Committee on Intelligence (HSPCI). Five Eyes-nasjonene er USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

Etter at Public and Racket hadde blitt fortalt at president Barack Obamas CIA-direktør, John Brennan, hadde identifisert 26 Trump-medarbeidere som The Five Eyes skulle målrettes mot, bekreftet en kilde at IC hadde «identifisert [dem] som folk de skulle «skumpe borti» eller ta kontakt med eller manipulere. De var mål for vår egen IC og rettshåndhevelse – mål for innsamling og feilinformasjon».

Ukjente detaljer om FBIs etterforskning av Trump-kampanjen og rå etterretning knyttet til ICs overvåking av Trump-kampanjen er i en 10-tommers perm som Trump beordret deklassifisert helt på slutten av sin periode, sa kilder til Public and Racket.

Hvis de topphemmelige dokumentene eksisterer som beviser disse anklagene, er de potensielt bevis på at flere amerikanske etterretningstjenestemenn brøt lover mot spionasje og valginnblanding.

De to artiklene til Public ligger her:

CIA Had Foreign Allies Spy On Trump Team, Triggering Russia Collusion Hoax, Sources Say

U.S. Government Is Hiding Documents That Incriminate Intelligence Community For Illegal Spying And Election Interference, Say Sources

Avsløringene er fanget opp av The Washington Times, og New York Post, og vi har en anelse om at det ikke stopper der. Hvis journalistene har all denne dokumentasjonen, er det sprengstoff i den valgkampen som såvidt er i gang.

Forrige artikkelUSAs regjeringsrapport: – ISIS en ubetydelig trussel i Irak og Syria
Neste artikkelSkriver master mot betaling: – Systemet er ødelagt
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.