Krigshysteriet i Norge mot nye høyder – har de mistet vettet?

0
Av Jan Hårstad.

Den billige oppfatningen av fremveksten av den tyske nazismen var at motoren besto av fæle folk fra ølhallene og gatene som gikk berserk, men det var jo ikke slik. Sentrene for nazistisk type tenkning – Blut und Boden – utsprang fra Universitetsmiljøer. Studentene til Martin Heidegger ble etter hvert til professorer og styrte tankelivet i Tyskland.

Fram til Ukrainakrigen og Gazakrigen gikk det an å lese Aftenposten, men nå om dagen har det rablet fullstendig for dem. De befinner seg nå i den tredje verdenskrig hvor Norge og Europa blir angrepet av Russland.

Dette kan du lese om hver dag – fra Frank Rossavik til en rekke norske professorer. Snart kommer også Bernt Hagtvet vil jeg tro.

Det var den 2. februar at forsvarsminister Gram definitivt ga bort den militære styringen av Norge til USA. Nå har da verdens største terrorstat fått 14 baser i Norge for å starte krig mot Kola og Murmansk.

Går du gjennom Aftenposten fra denne datoen til i dag, finnes det ikke en professor som påviser at dette er totalrasering av den norske Grunnloven. Nei, det er kun bekymring for at Trump kanskje vil svekke Nato og at det «norske forsvaret» ikke er sterkt nok. 

Her har vi da veteran Iver B.Neumann som 7. februar ivrer for at Norge skal bryte alle vennskapsavtaler med Russland. Han er direktør for Frithjof Nansens Institutt sogar som startet med at Nansen ledet hjelpeprogram mot sulten i Russland/Ukraina på 1930-tallet.

I dag er det da en førsteamanuensis Forfang Rongved som jubler for Nato og innføring av tvungen verneplikt for fienden er: «det er Russland, et autoritært diktatur som angriper naboene sine og ikke anerkjenner de verdiene de fleste i Vesten tross alt ønsker å hegne om». (Aftenposten, 8. februar 2024) Her mangler bare noen setninger om FRIHET og DEMOKRATI, så ville dette kvalifisere til debatt på Stortinget.

Det er professorene og universitetsfolkene som går i bresjen for total-natoiseringen av Norge. Og fra før av vet vi at den såkalte «venstresida» har slukt Nato med hud og hår. Hva gjenstår da?

De tusen i Norge som fremdeles er oppegående og leser derimot.no og steigan.no speider også febrilsk rundt for å finne noen lyspunkter i Europa. Der er det da noen som har fått den fikse ide at Sahra Wagenknecht-partiet kan være en vei ut av uføret. Sannelig står det katastrofalt dårlig til med det politiske livet i den amerikanske delstaten. 

En endring må begynne med å beskrive virkeligheten som den er og ikke som den burde være.

Forrige artikkelSør-Afrika krever umiddelbar handling mot Israels angrep på Rafah
Neste artikkelSammen er vi sterke!