Something is rotten in the state of Norway

0

Av Lars Birkelund.

Lørdag 24. februar ble det avholdt et helt unikt arrangement på Litteraturhuset i Oslo, der flere verdensberømte mennesker deltok, dels pr storskjerm. Det nystiftede partiet Fred og Rettferdighet (FOR) var arrangør og det største lokalet måtte tas i bruk.

PST var helt sikkert der. Men ikke NRK, Nyhetsdesken TV 2, Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen, Klassekampen, VG-huset, Bergens Tidende eller noen av de andre NATO-mediene. De har i hvert fall ikke omtalt arrangementet.

Her er foredraget til Jeffrey Sachs, som befant seg i Etiopia, på linje derfra. Han begynner foredraget med å snakke om sitt samarbeid med Gro Harlem Brundtland.

Jeffrey Sachs har blitt regnet som en av verdens mest innflytelsesrike personer. Så Jonas Gahr Støre var åpenbart stolt da han 5. mai 2016 fortalte om et møte med Sachs og omtalte ham som «en av verdens ledende økonomer, spesialrådgiver til FNs generalsekretær Ban Ki-moon».

NRK var også glade over å nevne navnet hans da han i 2015 var med på å lage en rapport som slo fast at Norge er «på lykketoppen». Men det var før han begynte å kritisere den helligste av alle kuer i Norge, nemlig NATO. Så nå blir han sensurert av NRK og andre NATO medier. Heldigvis har vi nå Youtube og Facebook, der sensuren ikke er like sterk.

Dette var introduksjonen, her er link til sjølve foredraget, dessverre med noen tekniske avbrudd:

Forrige artikkelEnergiminister Terje Aasland: Spark sjefen for Statnett!
Neste artikkelEndringene i straffeloven retter seg mot kjernen i demokratiet