Energiminister Terje Aasland: Spark sjefen for Statnett!

0

Energiminister Terje Aasland ut mot Statnett-sjef Hilde Tonne.

Forrige uke presiserte Statnetts konsernsjef Hilde Tonne overfor Nettavisens «Stavrum & Eikeland» at det er en politisk beslutning, men sa at hun «håper» strømstøtte-ordningen «fases ut etter hvert».

– Vi har ekstremt god råd, som har råd til la være å ta inn over oss hva energi faktisk koster, sa Tonne til «Stavrum & Eikeland».

Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner fra både Frp, Rødt og Arbeiderpartiet.

Les: Statnettsjefen: «Jeg blir matt av nordmenns strømprisklaging»

Nå reagerer også energiminister Terje Aasland på Hilde Tonnes uttalelser om energi og strømstøtte, skriver ABC Nyheter.

– Statnett-sjefen skal uttale seg om Statnett sine oppgaver og portefølje, og det er viktig at en ikke deltar i noen store politiske debatter.

Terje Aasland: Spark henne!

Statnett er ansvarlig for å bygge, drifte og vedlikeholde det norske kraftsystemet. Det er et statsforetak eid av staten ved Energidepartementet

Det betyr at Terje Aasland er generalforsamling i Statnett. Det er greit at han gir Hilde Tonne en rapp over fingrene i all offentlighet.

Men han kan gjøre mye mer. Han kan sette generalforsamling og avsette Hilde Tonne på dagen. Og helst skifte ut resten av toppledelsen også, for de er av samme ulla. De har utnyttet sin posisjon til å skaffe seg skyhøye lønninger på strømkundenes bekostning. Vekk med dem!

Forrige artikkel«Alvorlige bivirkninger av koronavaksiner bagatelliseres av forskere og journalister»
Neste artikkelSomething is rotten in the state of Norway
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).