Netanyahu beordrer «evakuering» av over én million Gaza-innbyggere fra Rafah

0

Statsminister Benjamin Netanyahu hevdet 9. februar at de over én million palestinske sivile som har søkt tilflukt i den sørlige Gaza-byen Rafah vil kunne evakuere før den israelske hæren starter en bakkeoperasjon der. Dette skriver nyhetsdesken i The Cradle.

Netanyahus kontor sa i en uttalelse at han hadde instruert hæren om å utarbeide planer for både evakuering av den palestinske sivilbefolkninga fra den sørlige Gazastripa og nedkjemping av eventuelle bataljoner av Hamas’ væpnede fløy, Qassam-brigadene, i Rafah-området.

«Det er umulig å oppnå krigsmålet om å eliminere Hamas og etterlate fire Hamas-bataljoner i Rafah», heter det i uttalelsen.

«På den annen side er det klart at en massiv operasjon i Rafah krever evakuering av sivilbefolkningen fra kampsonene», la man til.

Men en slik plan for å evakuere over 1 million mennesker er sannsynligvis umulig. FN-sjef Antonio Guterres  sier at  halvparten av Gazas 2,3 millioner befolkning «nå er stuet sammen i Rafah uten noe sted å dra», og advarer de fordrevne «har ingen hjem» og «intet håp».

Israels tidligere advarsler til palestinere om å flykte fra det nordlige Gaza og søke tilflukt i sør ga ikke sikkerhet til sivile, da Israel bombet de foreslåtte evakueringsrutene og påståtte trygge sonene.

Les: Vestmaktene bidrar til folkemord gjennom å strupe den humanitære hjelpen til Gaza

Til tross for avgjørelsen i Den internasjonale domstolen om at det er «en sannsynlig risiko for folkemord i Gaza» og påla Israel

«å avstå fra å utføre enhver handling innenfor rammen av artikkel II i folkemordskonvensjonen, spesielt:

  • drepe medlemmer av gruppen [dvs. palestineren i Gaza],
  • forårsaker alvorlig kroppslig eller psykisk skade på medlemmene av gruppen,
  • bevisst å påføre gruppen livsbetingelser som er beregnet til å medføre dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis og
  • pålegge tiltak for å forhindre fødsler i gruppen.»

Den oppfordret også Israel til å ta alle tiltak for å forhindre:

«utvisningen og tvangsflyttingen fra hjemmene deres;

berøvelsen av:

  • tilgang til tilstrekkelig mat og vann;
  • (tilgang til humanitær bistand, inkludert tilgang til tilstrekkelig drivstoff, husly, klær, hygiene og sanitæranlegg;
  • medisinsk utstyr og assistanse;

og ødeleggelsen av palestinsk liv i Gaza.»

Til slutt uttalte retten at Israel skulle sørge for at dets tjenestemenn ikke «engasjerer seg i direkte og offentlig oppfordring til å begå folkemord, konspirasjon for å begå folkemord, forsøk på å begå folkemord eller medvirkning til folkemord».

Det er åpenbart at Israel håner Den internasjonale domstolen og fortsetter å begå det domstolen kalte «en sannsynlig risiko for folkemord i Gaza».

Flere titalls drept i israelske angrep i forkant av bakkeangrepet Rafah

The Cradle skriver:

Israelske luftangrep drepte 28 palestinere, inkludert ti barn, i Rafah tidlig 10. februar, etter at det israelske militæret intensiverte luftangrep i forkant av en kommende bakkeinvasjon.

Drapene kom timer etter at hjelpeorganisasjoner advarte om at enorme mengder palestinere vil dø hvis Israel går videre med en planlagt storstilt militæroffensiv på grensebyen sør i Gaza, hvor det bor rundt 1,3 millioner palestinere, inkludert hundretusener i teltbyer.

– Det er en følelse av økende angst, økende panikk i Rafah, sa Philippe Lazzarini, leder av UNRWA-byrået,  til Reuters . «Folk aner ikke hvor de skal gå.» 

Fredag ​​kunngjorde Israels statsminister Benjamin Netanyahu at hæren ble beordret til å utvikle en plan «for å evakuere befolkningen og ødelegge» fire Hamas-bataljoner som sies å forbli i Rafah.

– Ingen krig kan tillates i en gigantisk flyktningleir, sa Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, og advarte om et «blodbad» dersom israelske bakkestyrker invaderer Rafah.

Jerusalem Post skriver at «Israels kampanje mot Rafah møter kritikk fra hele verden».

Les også Gideon Levy: 11,500 Children Have Been Killed in Gaza. Horror of This Scale Has No Explanation.

Forrige artikkelFølg pengene!
Neste artikkelTusenvis på flukt fra krigen i det østlige Kongo