Motstandsgrupper angriper kurdiske SDF i Syria

0

De syriske demokratiske styrkene (SDF) kunngjorde 5. februar at sju av deres medlemmer ble drept og 18 ble såret i Deir Ezzor-guvernement i Syria som følge av et droneangrep som traff et treningsakademi i det USA-okkuperte oljefeltet Al-Omar. Dette skriver nyhetsdeskene i The Cradle.

Ifølge det britiske-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) markerer droneangrepet «det første svaret» fra lokale motstandsgrupper mot den amerikanske okkupasjonshæren etter dødelige luftangrep som rammet Irak og Syria i helgen.

Les: Multiple SDF fighters killed after one-way attack drone targets US base in Syria

I en uttalelse utstedt mandag hevdet SDF sin «rett til å gi et passende militært svar på kilden til angrepet». De har ikke klargjort hva som gir dem denne retten så lenge de bidrar til USAs ulovlige okkupasjon av syrisk territorium.

Paraplygruppa Islamic Resistance in Iraq (IRI) tok på seg ansvaret for det nattlige droneangrepet og sa i en uttalelse at de fortsatte operasjonene kommer «som svar på massakrene som blir begått av [Israel] mot palestinske sivile».

I løpet av det siste året har Washingtons kurdiske stedfortreder vært utsatt for kontinuerlige angrep fra IRI, den tyrkiske hæren og lokale arabiske stammer som har satt i gang et opprør mot SDF-myndighetene i det nordøstlige Syria.

I forrige uke ble minst åtte drept etter et angrep fra de lokale stammene på SDF-posisjoner i Deir Ezzor. Voldelige sammenstøt brøt også ut nylig mellom den tyrkisk-støttede nasjonale hæren og SDF, etter et forsøk på infiltrasjon fra SDF i landsbyene Jalbal og Kemar på den nordlige landsbygda i Aleppo.

Den nordøstre delen av Syria er okkupert av USA og administrert av PYD/SDF. Al-Tanf i sør er okkupert av USA.

SDF hjelper Washington med å opprettholde kontrollen over nesten 30 prosent av Syrias territorium og er en integrert partner i den pågående plyndringa av landets naturressurser. Den kurdiske militsen samarbeidet med den amerikanske hæren i 2017 for å ta kontroll over områdene i Deir Ezzor øst for Eufrat under kappløpet mot Damaskus og dets russiske og iranske allierte for å beseire ISIS og få kontroll over Syrias store olje- og hveteproduserende regioner.

SDF kontrollerer også minst 20 provisoriske fengsler med rundt 10.000 fengslede ISIS-militante, som amerikanske tjenestemenn tidligere har beskrevet som en ISIS «hær i beredskap» og dens «neste generasjon».

Forrige artikkelKrigsdagbok del 95 – 26. til 30. november 2023
Neste artikkelBlir det monsterturbin i Gulen?