Jemen med nytt angrep på amerikansk krigsskip

0
USS Gravely / US Navy

Jemenittiske tjenestemenn sier at de er forberedt på «langsiktig konfrontasjon» med USA og Storbritannia.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Jemens væpnede styrker kunngjorde den 31. januar at de hadde gjennomført et angrep på et amerikansk krigsskip som svar på flere voldelige luftangrep mot landet denne måneden fra Washington og Storbritannia. 

«Sjøstridskreftene til de jemenittiske væpnede styrker … avfyrte flere marineraketter mot den amerikanske destroyeren USS Gravely i Rødehavet [som et] svar på den amerikansk-britiske aggresjonen mot landet vårt», sa den jemenittiske hærens talsmann Yahya al-Saree i en uttalelse onsdag morgen.

«Alle amerikanske og britiske krigsskip i Rødehavet og Det arabiske hav som deltar i aggresjonen mot landet vårt er innenfor målområdet til våre styrker og vil bli angrepet innenfor i henhold til retten til legitimt forsvar av landet vårt … og som bekreftelse på den fortsatte jemenittiske posisjonen i støtte til Palestina», la Saree til. 

Den jemenittiske tjenestemannen lovte å fortsette «å hindre israelsk-tilknyttet navigasjon eller navigering mot havnene i det okkuperte Palestina inntil aggresjonen mot Gaza stopper og beleiringen er opphevet». 

CENTCOM kunngjorde tidligere på dagen at USS Gravely skjøt ned et missil som ble avfyrt fra Jemen mot Rødehavet en dag tidligere. 

USS Gravely er det andre amerikanske krigsskipet målrettet av Sanaa i løpet av de siste to dagene etter å ha avfyrt et missil mot Lewis B. Puller-skipet 29. januar.

Den jemenittiske marinen angrep et britisk oljefartøy, Martin Luanda, 26. januar. Skipet tok fyr som følge av angrepet. Amerikanske og britiske krigsfly startet en ny runde med angrep mot Jemen dagen etter. 

Jemen har angrepet flere amerikanske skip som svar på nylige amerikanske og britiske luftangrep. Operasjonene har ikke resultert i dødsfall eller skader. 

Den jemenittiske hæren – som er knyttet til bevegelsen Ansarallah – har lovet å fortsette sin blokade mot fartøyer knyttet til USA, Storbritannia og Israel.

Forsvarsminister for Sanaa-regjeringen, generalmajor Mohammad Nasser al-Atifi, sa i en uttalelse 30. januar at Jemen er «forberedt på langsiktig konfrontasjon med de [amerikanske og britiske] tyrannistyrkene». «Amerikanske flåter, hangarskip og destroyere vil ikke avskrekke Jemen fra å utføre sine plikter», la han til. 

Det er vel bare USA som kan bombe verdens fattigste land 12.000 kilometer fra eget territorium og kalle det «sjølforsvar».

Den amerikanske marinen sier i en uttalelse at det jemenittiske missilet kom så nær USS Gravely at fartøyet var nødt til å ty til sitt sistelinjeforsvar:

A Houthi missile got so close to a US destroyer the warship turned to a last resort gun system to shoot it down: report.

Forrige artikkelDen internasjonale domstolen forkastet Ukrainas anklager mot Russland
Neste artikkelZelensky ville sparke militærsjef Zaluzhny, men mislyktes
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.